Deputatul PNL Dumitru Rujan apreciază că, după aproape 10 ani de când ţara noastră a îndeplinit toate criteriile tehnice de aderare la Spaţiul Schengen, susţinerea politică puternică venită din Germania, dar şi din alte state membre, ne dă garanţia că într-un timp foarte scurt vom fi parte în acest spaţiu al libertăţii de circulaţie:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salut angajamentul cancelarului german Olaf Scholz de a susţine aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen. Nu este o simplă declaraţie politică, ci o promisiune, un angajament al Germaniei – ”Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”. Este o veste deosebit de plăcută pentru toţi românii, în condiţiile în care ţara noastră a făcut toate eforturile şi toate investiţiile necesare pentru a fi parte a acestei politici europene. Pentru mine, această veste uriaşă nu a fost o surpriză atât de mare, dacă mă gândesc la eforturile politico-diplomatice întreprinse constant de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, dar şi de ministrul de Interne şi de cel de Externe din Guvernul României.

Apartenenţa noastră la Spaţiul Schengen nu este doar un moft sau o simplă diplomă de bună purtare pe care ne-o dă Uniunea Europeană, ci va reprezenta un adevărat impuls pentru economia României şi pentru circulaţia mărfurilor şi persoanelor. Cozile interminabile ale camioanelor din vămile româneşti vor dispărea, iar firmele din România vor înregistra economii financiare şi de timp. De asemenea, milioanele de români care muncesc sau călătoresc în Uniunea Europeană nu vor mai sta la cozi interminabile pentru a arăta actele de identitate, ci vor simţi din plin că sunt cetăţeni europeni şi membri ai celui mai reuşit spaţiu al libertăţii.”

 

Dumitru RUJAN

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.