PMP cere public tripletei Dăncilă-Vasilescu-Teodorovici ca, împreună cu fiecare ministru, până la data de 15 mai 2018, să vină cu soluţia definitivă, corectă şi finală pentru Legea salarizării unitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimul Program de guvernare 2018-2020 asumat de Guvernul PSD-ALDE  se arată că - “Pentru a putea cere profesionalizarea şi responsabilizarea angajaţilor din sistemul bugetar, am adoptat şi a fost promulgată Legea salarizării unitare, care va asigura o remunerare decentă şi echitabilă a personalului din sectorul public.”

Într-adevăr, proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care a fost iniţiat de 205 deputati şi senatori PSD şi ALDE, a fost adoptat încă din anul 2017. “Este o lege care va face istorie. Este un act istoric votul de astăzi.”, declara Liviu Dragnea la acel moment. Nici Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu nu se lăsa mai prejos. Acesta aprecia că legea salarizării este una foarte generoasă şi cred că îşi atinge obiectivele şi sper ca pe lângă salariile bine plătite să avem şi o creştere substanţială a calităţii serviciilor publice, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de învăţământ. Acum pot şi cetăţenii, în mod logic şi natural, să emită pretenţii”.

Numai că, nu după mult timp, cetăţenii au emis “pretenţii” chiar cu privire la conţinutul legii. Şi au început să iasă în stradă. Şi se anunţă din ce în ce mai mulţi.

Reforma din domeniul salarizării bugetarilor este un dezastru. Legea îşi încalcă propriile principii - principiul nediscriminării şi principiul egalităţii. Pe de o parte, protestatarii reclamă inechităţi majore şi lipsa unei practici unitare.

„Cum îşi poate imagina Lia Olguţa Vasilescu că lucrurile sunt normale când unor medici le cresc salariile cu 50%, în timp ce altora le rămân pe loc, iar asistentelor le scad cu 20% - 30%?”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

Acesta a adăugat că politica ministrului Muncii şi al justiţiei sociale îi pune pe români să se lupte unii împotriva celorlalţi. În plus, parlamentarul PMP consideră că, pe de altă parte, majorarea anvelopei salariale este nesustenabilă, mai ales că nu există practică unitară – banii nu vin numai de la minister; vin, în foarte multe cazuri, de la administraţiile locale. Şi, culmea ignoranţei, Dăncilă, peste ministrul Sănătăţii, a convocat la Guvern directorii de spitale, ca şi cum s-ar fi dat alarma, de pe o zi pe alta. Chemaţi pentru ca să nu audă nimic altceva decât poveşti şi să plece aşa cum au venit, cu problemele nerezolvate.

Doamnelor şi domnilor miniştri, dacă nu veţi veni cu soluţia definitivă, corectă şi finală pentru Legea salarizării unitare într-un timp cât mai scurt, trebuie să vă daţi demisia. Trebuie să vă asumaţi răspunderea pentru legea dezastruoasă pe care aţi dat-o populaţiei. Pentru că nimeni nu a învrăjbit atât de tare românii între ei. Este momentul ca toate prevederile discriminatorii şi injuste să devină istorie. În caz contrar, Guvernul PSD-ALDE trebuie să devină istorie”, a mai spus deputatul PMP Petru Movilă.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.