Partidul România Puternică a primit cu satisfacţie şi salută decizia finală a Tribunalui de Arbitraj în favoarea României, în procesul cu firma canadiană Gabriel Resources (Roşia Montană).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar în acelaşi timp, Partidul România Puternică nu poate să nu constate, cu stupefacţie, modul în care premierul Ciolacu Marcel (alăturii de dnii. Ciucă Nicolae şi Boloş Marcel), prin toate declaraţiile sale din ultimele săptămâni, referitoare la diferitele stadii ale procesului recent încheiat, a generat, în mod efectiv şi incontestabil, o manipulare a pieţei bursiere, la prima vedere în valoare de minim câteva sute de milioane de dolari (dacă nu cumva mai mult de un miliard de dolari în faza finală),  prin aprecierea (în primă fază), ulterior deprecierea/prăbuşirea (la momentul deciziei Tribunalului de Arbitraj) acţiunilor firmei Gabriel Resources.

Evident, beneficiarii obscuri ai acestei manipulări brutale a bursei, (şi volumul tranzacţiilor bursiere din zilele premergătoare deciziei Tribunalului de Arbitraj o dovedesc fără echivoc), sunt firmele şi persoanele fizice care au avut access la informaţiile strict confidenţiale ale procesului (categoric din anturajul domnilor Ciolacu (PSD), Ciucă şi Boloş (PNL) - cei mai calificaţi să deţină aceste informaţii, de altfel cum şi au menţionat repetat în declaraţii publice). Suntem convinşi însă, că la o simplă cerere oficială a organelor statului român (evident, dacă acestea o vor face), bursele canadiene şi americane vor trimite instantaneu, absolut toate informaţiile referitoare la tranzacţiile Gabriel Resources din ultimele saptămâni, precum şi marii beneficiari ai acestor tranzacţii, atât persoane şi instituţii străine, cât mai ales persoane şi instituţii române.

Nu este în atribuţia sau de competenţa Partidului România Puternică să judece raţiunile sau motivele pentru care premierul Ciolacu Marcel, dnii. Ciucă Nicolae şi Boloş Marcel au produs, prin toate declaraţiile lor publice din ultimele saptămâni (fie ele voite sau întamplătoare), acest uriaş proces de manipulare a bursei cu acţiunile Gabriel Resources (Roşia Montană).

Dar, în acest sens, Partidul România Puternică, cere tuturor instituţiilor româneşti cu atribuţii în domeniu (Procuror General, DIICOT şi Direcţia Naţională Anticorupţie) să declanşeze, public şi în regim de maximă urgenţă, toate demersurile pentru a solicita oficial organelor de control al burselor de valori din Canada şi Statele Unite (inclusiv cererea de constituire de comisii rogatorii) pentru a identifica toţi profitorii acestei uriaşe manipulări financiare şi de a determina dacă, şi dacă da, cât anume din aceste profituri frauduloase se vor duce în campaniile electorale a PSD/PNL din acest an.

În cazul în care coaliţia toxică şi antinaţională PNL/PSD va încerca să muşamalizeze acest demers legitim pentru poporul român (în ultimă instanţă vorbim totuşi de aurul românesc de la Roşia Montană, o resursă vitală a statului român), Partidul România Puternică îşi va rezerva dreptul să ceară oficial, instituţiilor de control al activităţilor bursiere din Canada (CSA - Canadian Securities Administrators) şi Statelor Unite (SEC - Security Exchange Commission), declanşarea în regim de urgenţă a unei anchete oficiale pentru identificarea, şi publicarea marilor profitori ai acestei acţiuni de manipulare a burselor respective (fie această acţiune voită sau întamplătoare) şi identificarea destinaţiilor finale a acestor profituri ilegale. Şi nu avem nici o îndoială că aceste instituţii, în spiritul democraţiei şi a statului de drept, vor devoala rapid aceste tranzacţii şi le vor aduce la cunoştiinţă atât presei occidentale, cât şi poporului roman.

Gabriel Marin

Presedinte Executiv

Partidul România Puternică

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.