Un zâmbet frumos atrage atenţia şi stârneşte, deopotrivă, admiraţie şi invidie. O dantură impecabilă, însă, are nevoie de o îngrijire adecvată, care include câteva vizite anuale la stomatolog. Medicii spun că este indicat să treci pragul cabinetului cel puţin o dată pe an pentru verificări şi efectuarea unui detartraj. Specialiştii spun, de asemenea, să menţii o igienă dentară adecvată. Acest lucru include spălatul pe dinţi dimineaţa şi seara, folosirea aţei dentare (înainte de periaj) şi a apei de gură. Stomatologii afirmă că este important să efectuezi corect periajul şi să ţii cont că el ar trebui să dureze minim două minute, nu mai puţin! Dacă după toată strădania, dinţii tăi au o culoare crem, nicidecum albul strălucitor la care visezi, poţi încerca câteva metode naturale de albire a dinţilor, precum cele de mai jos!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt cele mai cunoscute trucuri pentru dinţi albi şi strălucitori:

  1. Bicarbonatul de sodiu  este cunoscut pentru efectul de albire pe care îl are asupra dinţilor. Este utilizat chiar şi în curăţarea profesională, prin tehnica Air Flow, care presupune folosirea unui jet de aer cu apă şi microparticule de bicarbonat. Pentru albirea dinţilor acasă poţi pune puţin bicarbonat de sodiu peste pasta de dinţi. Foloseşte o perie moale, care să nu îţi rănească gingiile şi spală-te pe dinţi 2-3 minute. Bicarbonatul ajută nu doar la albirea dinţilor ci şi la  eliminarea petelor şi a plăcii dentare. Nu încerca acest lucru dacă ai gingiile foarte sensibile. Trucul poate fi utilizat o dată pe săptămână, dar nu în fiecare lună! Bicarbonatul este abraziv, iar folosit prea des poate afecta smalţul dinţilor! Aşadar, aplică-l moderat!

  2. Oţetul de mere te va ajuta să elimini tartrul şi să îţi albeşti dinţii într-un mod natural. El trebuie diluat astfel: o lingură de oţet se pune într-un  pahar cu apă. Cu acest amestec se clăteşte gura în fiecare dimineaţă, înainte de periajul dinţilor. Se utilizează o singură dată pe zi, deoarece, folosit în exces, oţetul de mere poate afecta gingiile. În caz de urgenţe stomatologice mergi la medic şi nu încerca tratamente naturiste acasă pentru că sunt metode complementare de “înfrumuseţare” a danturii, nicidecum un tratament adecvat pentru o durere de măsea sau o altă problemă gravă!

  3. Pudra de albire din cărbune activ este o soluţie 100% naturală pentru albirea dinţilor şi poate fi utilizată de două ori pe zi  Se găseşte în magazinele naturiste sau pe site-urile de profil, iar preţul este unul modic. Modul de folosire este unul simplu: periuţa de dinţi se umezeşte cu puţină apă, apoi se înmoaie în pulberea de cărbune activ şi se spală dinţii 2-3 minute,  apoi se clăteşte gura cu apă. Efectele vor fi vizibile după 3-5 utilizări. 

Aşadar, cu vizite periodice la stomatolog şi întreţinerea danturii folosind produse naturale, zâmbetul tău va stârni admiraţia celor din jur! Ţine cont de faptul că cele trei metode nu trebuie folosite deodată, ci alternativ!  De asemenea, dacă doreşti tratamente profesionale, poţi recurge la albirea dentară sau chiar la faţetarea dinţilor, în funcţie de dorinţa şi problemele tale medicale. Stomatologul va şti, cu siguranţă, ce metodă să îţi recomande!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.