Trofeul Casa Auto Timişoara a fost prima etapă a Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021 şi a avut loc în acest weekend la Timişoara. Bucuria revederii după opt luni de pauză competiţională s-a simţit din plin, cele 60 de concurente din 48 de maşini prezente la start, construind alături de organizatori şi ambasadori o atmosferă unică de competitivitate, prietenie şi fairplay. Aceste elemente care fac din Women Rally un concept unic în motorsportul românesc au fost apreciate şi de partenerii evenimentului:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost un weekend senzaṭional la Timişoara cu ocazia primei etape a Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service 2021. Casa Auto Timişoara a fost şi de această dată prezentă, punând la dispoziṭie cele 3 autoturisme din deschidere: Noul C Class, CLA S 45 AMG şi Noul EQA. Ne bucurăm nespus că suntem alături de Women Rally încă de la început. Am crescut împreună acest eveniment frumos care, între timp, a devenit Campionat Naṭional, doamnele şi domnişoarele participante formând o comunitate frumoasă şi puternică. Felicitări tuturor concurentelor, pentru curaj şi îndemânare.

Turăm motoarele împreună şi pe mai departe!” a declarat Mirela Castelli, coordonator marketing Casa Auto Timişoara.

Evenimentul a început vineri după-masă cu tradiţionalul briefing, menit să reîmprospăteze informaţiile specifice referitoare la regulament, dar şi cunoştinţele de conducere defensivă şi pilotaj care vor fi aplicate în concurs. Din cauza contextului pandemic de anul trecut, ocupantele podiumurilor Women Rally de la finalul sezonului 2020 nu au putut fi premiate într-un cadru festiv, astfel că, imediat după briefing a fost organizată Gala Campioanelor 2020, desfăşurată în prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, dl. Norris Măgeanu. Momentul a fost urmat de startul festiv al etapei de la Timişoara, oficiat de viceprimarul Cosmin Tabără, şoferiţele curajoase trecând prin poarta de start, însoţite de o scurtă prezentare a MC-ului Florin Mihoc.

Cele două manşe de concurs au avut loc sâmbătă pe circuitul special amenajat în parcarea Shopping City Timişoara. Cu două ace de păr, două şicane şi o serie de viraje mai rapide, traseul a pus unele provocări şi a motivat concurentele să aibă o abordare tehnică, din dorinţa de a fi cât mai competitive. Iată impresiile câştigătoarei, clujeanca Ioana Berindei, care a câştigat prima etapă din acest sezon la volanul unui Audi A3:

Ioana Berindei: „Este pentru a doua oară când particip la Women Rally, prima dată fiind în anul 2020. Având pasiunea pentru maşini şi viteză, Women Rally a fost exact ce aveam nevoie pentru a-mi testa abilităţile de şoferiţă. În anul 2020 am câştigat locul 1 la categoria 3. Anul acesta am excelat şi am câştigat 2 cupe, locul 1 la categorie şi locul 1 la general. Participarea la Women Rally a fost şi este o experienţă unică, unde se pune în valoare femeia în sport, cu oameni profesionişti şi organizare impecabilă. Women Rally este o deschidere pentru noi oportunităţi, pe mine personal   m-a făcut mai încrezătoare în puterile mele şi m-a ambiţionat să devin mai bună, să îmi doresc să particip şi la alte competiţii, alături de oameni minunaţi ! Mulṭumesc Laurei Savu şi echipei Women Rally pentru profesionalismul şi susţinerea acordată!”

Dintre cele 45 de maşini, un număr record pentru etapa la Timişoara, 17 şoferiṭe s-au aflat la prima participare. Tot la primul contact cu Women Rally a fost şi gimnasta Simona Amânar Tabără, ambasadorul etapei de la Timişoara:

 Simona Amânar Tabără: “Women Rally, un eveniment la care am participat împreună cu familia. La deschiderea festivă, am fost copilot al Laurei Savu, organizator al competiţiei.

M-am simţit onorată să mă aflu în mijlocul acestora şi o felicit pe Laura Savu pentru efortul depus în organizarea evenimentului. Felicitări sponsorilor, presei şi tuturor celor care s-au alăturat şi s-au implicat în organizarea acestui eveniment dedicat femeilor. Un eveniment deosebit, elegant unde doamnele şi domnişoarele şi-au arătat abililităṭile şi pasiunea pentru acest sport.

Îmi   doresc să fiu aproape şi să susṭin acest eveniment şi la ediṭiile viitoare astfel încât Timişoara să devină una dintre cele mai importante etape din calendarul competiţional al Women Rally". 

În 2021 se păstrează structura clasamentului Women Rally cu cinci clase de punctaj: clasele 1-3 în funcţie de capacitatea motorului în cazul maşinilor tradiţionale, cărora li se adaugă clasa de maşini electrice, powered by George – primul banking inteligent din România şi clasa 5, dedicată maşinilor modificate şi licenţiatelor. La Trofeul Casa Auto Timişoara, cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au fost:

Clasament general (clasele 1-3)

  1. Ioana Elena Berindei – Audi A3 (CJ)
  2. Izabella Gavrilă – Citroen C2 (HR)
  3. Mădălina Sarca – Audi Q3 (BH)

Clasa 1 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc):

  1. Izabella Gavrilă - Citroen C2 (HR)
  2. Anna Sandor - Peugeot 206 (HR)
  3. Laura Avramescu - Peugeot 208 (TM)

Clasa 2 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc):

  1. Francisca Radu - Mazda 3 (AG)
  2. Mirela Bejnariu - Honda Civic (CJ)

Clasa 3 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc):

  1. Ioana Elena Berindei - Audi A3 (CJ)
  2. Mădălina Sarca - Audi Q3 (BH)
  3. Laura Truţă - Peugeot 206 CC (TM)

Clasa 4 (vehicule electrice):

  1. Ioana Dinu - Hyundai Ioniq (B)
  2. Felicia Floarea - Hyundai Ioniq (CJ)
  3. Diana Măietec - Hyundai Ioniq (TM)

Clasa 5 (sportive licenţiate sau maşini modificate):

  1. Angela Săutea - Renault Clio (CJ)
  2. Florina Pascu - Ford Fiesta (TM)
  3. Ligia Barbu / Roxana Gafiţescu - Renault Clio (CJ)

         Festivitatea de premiere a primei etape Women Rally 2021 a avut loc în cadrul dineului organizat sâmbătă seara, un prilej de celebrare a pasiunii pentru sport şi maşini. Trofeul Casa Auto Timişoara s-a încheiat duminică, cu tradiţionalul brunch al familiei extinse Women Rally: piloţii şi copiloţii s-au relaxat alături de familie şi prieteni la Crama PetroVaselo, unde poveştile despre lupta cu secundele au continuat cu acelaşi entuziasm, privind cu nerăbdare către următoarea etapă Women Rally.

„Sunt mulţumită de cum s-a desfăşurat prima etapă şi mă bucură faptul că numărul concurentelor a fost în creştere faţă de ediţiile anterioare de la Timişoara, menţinând astfel trendul ascendent al Campionatului. Odată cu relaxarea măsurilor pandemice am reuşit să revenim la formatul iniţial al evenimentului, atmosfera de la Women Rally a reintrat pe făgaşul normal, marea familie creată de noi împărtăşind aceleaşi pasiuni şi idealuri. Vă aşteptăm, cu drag, la etapa următoare, la Bucureşti” a declarat Laura Savu, fondator Women Rally.

Atmosfera primei etape a Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021 a fost surprinsă atât în transmisiunea live, cât şi în imagini care sunt acum disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere şi următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunităţi de socializare, noţiuni de conducere defensivă şi momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtăşeşte pasiunea pentru maşini şi ambiţia de auto-depăşire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la şosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal şi sigur dezvoltarea abilităţilor la volan şi responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2021 este susṭinut de către Bosch Car Service.

Etapa I - Timişoara (25-27 iunie 2021) a Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Casa Auto Timişoara, a fost susţinută de către Casa Auto Timişoara, George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Castrol, Parsa Beauty, Catena - Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timişoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Pensiunea Zefir, Petro Vaselo, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Vittel, Corny.

Parteneri: Primăria municipiului Timişoara, CCIAT Timiş.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, West City Radio Timişoara,  Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, News Naṭional, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Născut pentru Sport, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.