Câinele este cunoscut ca fiind cel mai bun prieten al omului, un animal grijuliu, atent, prietenos, protectiv şi jucăuş. În funcţie de rasă, unele trăsături le domină pe celelalte, dar, în acelaşi timp, dresajul corespunzător joacă un rol important în formarea personalităţii câinelui. Unii oameni vâd în câini o ameninţare, animale periculoase de care se feresc şi care trebuie ţinute la distanţă de persoane. Se pot întâlni, într-adevăr, câini agresivi, dar, cel mai probabil, aceştia au fost crescuţi într-un mediu nociv. Câinii crescuţi într-o atmosferă prielnică şi dresaţi de specialişti, vor ajunge membri de nădejde ai familiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modificări pentru câinele tău

Deţinerea unui câine aduce multe bucurii şi satisfacţii, dar, de asemenea, şi un set de responsabilităţi. Trebuie şi să te implici în creşterea şi dezvoltarea sa, încă de când e un pui, prin atenţie, formarea unei alimentaţii corespunzătoare, realizarea vaccinurilor periodice şi vizite la veterinar. Va trebui, de asemenea, să iei legătura cu un dresor profesionist care, în funcţie de rasa şi dimensiunile câinelui tău, îţi va comunica când este necesar să înceapă perioada de dresaj, activitate la care indicat ar fi să participi şi tu. Dacă nu ai suficient spaţiu pentru a ţine câinele în curte sau pur şi simplu vrei să stea cu tine în casă trebuie să faci anumite modificări şi, de asemenea, să îl scoţi în mod periodic afară pentru a face mişcare.

1. Foloseşte rafturi la care nu poate ajunge

Câinelui îi place să roadă diferite obiecte pe care le prinde şi, chiar dacă îi cumperi jucării pe care să le folosească, acesta se va plictisi de ele şi va căuta un înlocuitor prin lucrurile din casă. De aceea, cel mai bine ar fi să pui obiectele pe care vrei să le protejezi în locuri greu accesibile. Pantofii, de asemenea, trebuie feriţi din faţa câinelui pentru că altfel vor ajunge într-o clipită jucăriile sale preferate. Ai putea să nu îi permiţi accesul prin toate camerele din casă şi să foloseşti unele pentru a depozita obiectele care trebuie protejate de prietenul tău zglobiu şi plin de energie.

2. Foloseşte un parchet rezistent

Obiecte căzute pe jos, sprint şi sărituri spontane vor afecta pardoseala pe care o ai în locuinţă. Pentru că nu poţi folosi peste tot prin casă gresie şi nici câinele nu îl poţi ţine într-o singură cameră, trebuie să alegi un parchet potrivit. Acesta trebuie să fie rezistent, uşor de întreţinut şi de curăţat. O variantă potrivită ar fi să alegi parchetul triplu stratificat de la valprestparchet.ro. Acesta are caracteristicile necesare pentru a face faţă noului tău membru al familiei şi, datorită diferitelor modele, poţi alege cea mai potrivită variantă pentru aspectul camerelor tale.

3. Amenajează un loc pentru câinele tău

Chiar dacă acesta va avea acces prin majoritatea camerelor, trebuie să amenajezi un loc special al său. În zona aleasă trebuie să îi pui jucăriile, să îl obişnuieşti că va fi locul în care va primi mâncare şi apă şi să îi pregăteşti un loc pentru a se odihni.

Aşadar, pentru orice membru nou al familiei trebuie să faci anumite modificări, iar cel mai bun prieten al omului merită orice investiţie din partea ta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.