Eşti obosit de traficul infernal din oraşul tău şi vrei să faci ceva în legătură cu asta? Ei bine, oricât de greu ţi s-ar părea de implementat, dacă îţi dai puţin interesul, vei putea face o diferenţă masivă! Există câteva lucruri simple pe care le poţi face pentru a ajuta la diminuarea traficului şi a face din oraşul tău un loc mai uşor de traversat pentru toată lumea, fără să se mai piardă atât timp, iar mai jos eşti pe cale să le afli!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva idei despre cum să contribui la rezolvarea acestei probleme

Alege transportul public sau bicicleta. Una dintre cele mai eficiente modalităţi de a reduce traficul este să renunţi la maşină şi să optezi pentru transportul public sau să mergi cu bicicleta, măcar pe parcursul anotimpului cald, când nu ai nicio scuză! Ori de câte ori mergi la şcoală, muncă, magazin, în parc sau în vizită la prieteni, ia-ţi bicicleta cu tine şi nu vei regreta alegerea făcută, deoarece mişcarea îţi îmbunătăţeşte considerabil starea. Aceste opţiuni nu numai că reduc numărul de maşini de pe şosele, dar şi poluarea aerului, iar timpul economisit în trafic îl poţi îndrepta către citit, dormit sau petrecut cu cei dragi ţie.

Evită deplasările inutile. O parte semnificativă a traficului este generată de călătorii care ar putea fi evitate, dar pe care cei mai mulţi oameni le fac, fără să realizeze cât de mult pot contribui la un ambuteiaj în trafic. Astfel, încearcă să-ţi planifici cu atenţie traseele şi să eviţi deplasările inutile, iar dacă o faci, încearcă să mergi cu bicicleta sau pe jos. În cazul în care nu ai o bicicletă, poţi accesa site-ul Altex.ro, unde vei putea descoperi numeroase modele, care mai de care mai performant, la un raport calitate-preţ excepţional! De asemenea, poţi apela mai mult la serviciile de livrare, pentru a reduce numărul de drumuri şi a participa activ la fluidizarea traficului.

Foloseşte tehnologia pentru a găsi cel mai bun traseu. Există o mulţime de aplicaţii şi servicii care te pot ajuta să îţi optimizezi traseul pentru a evita aglomeraţia, sugerându-ţi rute alternative şi oferind informaţii în timp real despre trafic, estimând timpul de sosire, astfel încât tu să alegi cea mai rapidă şi mai eficientă rută. Înainte de a participa la trafic, rezervă-ţi 5 minute să verifici acest aspect şi să alegi cel mai bun drum din punct de vedere timp-distanţă-trafic.

Încurajează mersul pe jos şi pe bicicletă. Nu în ultimul rând, încurajează-ţi prietenii, familia şi colegii să meargă pe jos sau să meargă cu bicicleta ori de câte ori este posibil. Pe lângă toate acestea, încearcă să foloseşti cât de des poţi mijloacele de transport în comun, iar dacă suficienţi oameni vor conştientiza impactul pe care acest demers îl are, traficul aglomerat va fi ceva de domeniul trecutului.

În concluzie, fiecare poate juca un rol important în diminuarea traficului în oraşul lui prin optarea pentru mersul pe bicicletă, pe jos sau cu mijloacele de transport, planificarea atentă a traseelor, dar şi prin evitarea deplasărilor inutile cu maşina personală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.