Exista o sumedenie de mituri si legende despre cum sa ai si sa intretii pielea, astfel ca ea sa radieze si sa fie sanatoasa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, sunt cateva aspecte neglijate de multa lume, care nu tin de achizitionarea vreunei creme miraculoase ori de gasirea elixirului tineretii. Daca doresti sa le afli, citeste in continuare.

Ce trebuie sa faci pentru a avea o piele cat mai frumoasa?

Inainte de toate, o piele frumoasa tine de ingrijire si de atentia pe care o acorzi tenului. Asadar, daca te confrunti cu probleme serioase de piele, ar fi indicat sa consulti un specialist inainte de a face altceva pe cont propriu.

  1. Ai grija ce anume consumi

Poate ca a devenit deja agasant de cate ori ai auzit ca trebuie sa ai grija ce alimente consumi, dar este cat se poate de adevarat. Mancarea pe care o ingerezi influenteaza in mod direct calitatea pielii. Bineinteles, un stil de viata sanatos nu inseamna austeritate, ci, din contra, inseamna belsug. Ce-i drept, de data aceasta belsugul vine sub forma substantelor nutritive. Acestea, in timp, vor putea fi observate pe ten.

  1. Rareste sau elimina obiceiurile nesanatoase

Parasind zona alimentelor, e necesar sa se aduca in discutie celelalte substante nocive cu care interactionezi, voit sau nu, de-a lungul unei zile. In acest caz, cu cat mai putine, cu atat mai bine, fie ca e vorba despre alcool ori tigari, printre altele. Cu fiecare zi ce trece, daca te expui acestor substante in mod regulat, pielea va imbatrani prematur. De ce sa ai riduri de acum? Din nou, sanatatea nu inseamna austeritate, ci moderatie, de data aceasta. Chiar daca mai petreci din cand in cand, incearca sa reduci, daca nu sa elimini complet, momentele in care interactionezi cu aceste substante.

  1. Ai grija cum iti gestionezi stresul

Pe tema stresului s-au scris multe studii si s-au facut multe cercetari, dar un lucru este cert: de el nu putem scapa. Asadar, urmatoarea si poate singura etapa pe care o putem controla este gestionarea lui. Felul in care corpul si psihicul tau raspund la factorii stresori variaza in functie de felul in care operezi in mod obisnuit, de felul in care ai crescut si de mecanismele de coping pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului.

In aceste cazuri, cei mai multi oameni nu au modalitati de gestionare a stresului sanatoase, refugiindu-se, astfel, in comportamente autodistructive, precum rosul unghiilor, utilizarea retelelor de socializare pe o durata mare de timp ori consumul de alcool si tigari.

Cu toate ca multe persoane au trecut de la variantele clasice la tigarile electronice, care sunt comercializate tot mai mult de magazine de profil, precum fumezi.com, problema stresului inca exista. Motivul principal este faptul ca mecanismele de gestionare nu sunt adaptate astfel incat sa treaca testul timpului si sa nu afecteze sanatatea. Lucruri simple, precum un pahar cu apa, ridicarea de la birou timp de cateva minute pentru a lua o gura de aer, exercitii de respiratie etc. pot face o diferenta la nivel intern in gestionarea momentelor stresante.

Asadar, o viata mai sanatoasa nu inseamna renuntarea la toate micile placeri ale vietii, ci moderatie. In acest fel, nu numai ca tenul tau se va imbunatati considerabil, dar starea psihica si bunastarea generala se vor calibra si echilibra. Tu ce vrei sa faci pentru tenul tau?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.