Pentru orice părinte emoţionat de postura pe care o dobândeşte la naşterea copilului organizarea petrecerii de botez este o provocare. Acest eveniment este marcant pentru statutul de mic creştin, de asemenea fiind petrecerea mult aşteptată de familie. Aşadar au apărut şi servicii ce vizează acest segment, fiind reprezentat spre exemplu de ursitoarele de botez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce sunt şi de ce au devenit acestea prezenţe tot mai solicitate

Ursitoarele de botez întâlnesc aşa zisa tradiţie şi concept cu rădăcini străvechi. Este vorba de acele femei ce purtau un rol simbolic, de mare impact pentru orice nou născut. Legenda spune că acestea erau în număr de 3. Vizitau bebeluşul în a treia sa noapte şi îi urau de bine. Odată cu aceste poveşti s-au născut şi altele, legate de starea ursitoarelor ce influenţa şi modul în care îi sorteau celui mic. Pe principiul destinului scris înainte de a ne fi născut, copilul primea vorbe de duh sau blesteme.

Acest scenariu ca desprins din poveşti a ajuns să fie de actualitate şi asta datorită celor care au pus creativitatea în slujba de entertainment în materie de petreceri pentru botez. Astfel, prezenta unor ursitoare botez au devenit un must have pentru orice părinte.

Ursitoare versus animatoare

Serviciile de acest gen au împânzit piaţa în ultimul timp astfel încât părinţii par să fie uşor confuzi despre ce să aleagă. Trebuie spus că ursitoarele au ocazia unică să fie prezente la petrecere, fiind specifice doar momentului de după botez. Tematica în sine a acestei petreceri şi spectacolul pe care zânele acestea îl creează sunt în măsură să ii determine pe părinţi să nu omită prezenţa ursitoarelor.

Zânele, aşa cum le ştim din poveşti, sunt 3 femei cu har, care vin să complimenteze nou născutul şi pe părinţi deopotrivă. Ele reprezintă iubirea, norocul, înţelepciunea şi împreună sunt în măsură să flateze cu vorbe bine alese.

Ursitoarele nu sunt animatoare pentru copii. Acestea au un moment bine stabilit în programul de desfăşurare al petrecerii de botez. Vin costumate corespunzător, au un plan stabilit şi de obicei prezintă în versuri acele urări de bine. După caz, poate fi vorba de un spectacol în antiteză, cu ursitoarea cea rea ce vine în scenă de asemenea.

Pe un fundal sonor bine ales, zânele sortesc celui mic să aibă parte de tot ce este mai bun. Faţă de animatorii pentru copii ce pot fi prezenţi la petrecere pe toată durata acesteia, ursitoarele îşi încheie misiunea pe scenă. Un punct comun îl au în a captiva publicul, însă nu se vor ocupa de distracţia celor mici.

Preţuri şi opţiuni

Ursitoarele pot fi remunerate cu câteva sute de lei, în funcţie de preferinţe. Este de preferat să colaboraţi cu o firmă de profil, ce vă poate oferi servicii de calitate. Astfel, echipa trebuie să fie bine pregătită şi să dispună de tot ce este nevoie pentru a crea spectacol - coloana sonoră, versuri personalizate, o interpretare live. Astfel de aspecte definesc spre exemplu pachetele de servicii de la Paradisul Personajelor. Pachetele Gold sunt ceva mai generoase şi pot include de asemenea portretul celui mic, un cadou pentru naşi, opţional prezenţa unei ursitoare rea şi/sau a unui înger păzitor, un text amuzant adresat tatălui, astrologia, numerologia şi meseria potrivită în funcţie de data naşterii bebeluşului, deci un spectacol mai complex.

Pentru a planifica ca ursitoarele să facă parte din show ar trebui să rezervaţi echipa. Există atât de multe solicitări încât trebuie să vă asiguraţi că la ora dorită vor fi prezente ursitoarele cerute. În plus, totul este pregătit minuţios întrucât textul rostit de aceste zâne este unul personalizat şi se adresează specific celui mic, fie băiat sau fată.

În preţul acestui pachet se include şi coloana sonoră. La Paradisul Personajelor părinţii pot alege una dintre cele 5 opţiuni puse la dispoziţie. Alte alegeri pe care le pot face părinţii pentru un spectacol unic aşa cum este de aşteptat se referă la detalii de decor sau la interpretarea faţă de ursitoare.

Ursitoarele au deci un rol simbolic şi mai mult decât atât sunt o sursă de distracţie. Câştigă popularitate mai cu seamă pentru că acest moment în care ele pot performa este unul unic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.