În cazul în care tocmai te-ai mutat în noua ta locuinţă sau urmează să faci acest lucru în viitorul apropiat, este foarte important să ai în vedere câteva aspecte, pe care trebuie să le îndeplineşti, pentru a avea parte de un trai liniştit în noul tău cămin. Aşadar, acest articol e conceput pentru a sintetiza cele mai importante trei lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când te hotărăşti să faci o asemenea schimbare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai importante 3 lucruri pe care să le faci atunci când te muţi în alt/ă apartament/casă

●       De fiecare dată când schimbi locuinţa este foarte important să verifici instalaţiile de gaze şi curent. De asemenea, asigură-te că sistemul de curgere a apei, care conţine ţevile şi scurgerile din casa ta, este complet funcţional. În plus, este recomandat să soliciţi verificări din partea unui specialist. Acesta va veni cu aparatură specială şi va inspecta potenţialele scurgeri de gaze din locuinţă, defecţiunile tehnice ale centralei şi sistemului de încălzire. În ceea ce priveşte sistemul de apă, poţi intra pe shop-einstal.ro pentru a achiziţiona electrovalve pentru apă, robinete şi alte piese necesare.

●       Un aspect pe care mulţi îl ignoră atunci când se mută într-o casă nouă este să verifice aparatele de alarmă. Aici este vorba despre sistemul de alarmă de incendiu, de securitate, dar şi cel pentru scurgere de gaze. Alarma de securitate e conectată la un sistem de detectare a intrării prin efracţie şi este declanşată de pătrunderea oricărui obiect sau persoană în perimetrul setat după ora stabilită de către tine. Alarma de incendiu se activează, în funcţie de model, atunci când detectează: fum, foc (temperaturi extrem de ridicate) sau monoxid de carbon. În cazul în care optezi pentru o alarmă de incendiu mai puţin performantă, e important să ai grijă la modul în care găteşti în bucătărie, pentru a nu declanşa alarma din greşeală (e indicat să deschizi geamurile ori să montezi o hotă). Alarma de scurgere de gaze este declanşată de detectarea unui procent prea ridicat de gaze în aerul din zona locuinţei în care e montat sistemul.

●       Un alt amănunt foarte important este să îţi schimbi adresa atât în actele oficiale, cât şi în datele din mediul online. Omiterea acestui mic detaliu nu doar că poate face comenzile tale să fie livrate la fosta adresă, ci poate duce chiar la imposibilitatea de a călători cu avionul în ţări din afara Uniunii Europene. Această problemă poate apărea din cauza faptului că nu este permisă nicio discordanţă între datele din buletin şi cele din paşaport sau alte documente de călătorie. Aşadar, pentru a îţi schimba buletinul este necesară o perioadă de aşteptare de minim 7 zile. Astfel, dacă plănuieşti o călătorie în stilul „lunii de miere” pentru a sărbători noua ta locuinţă, ai grijă să îţi programezi din timp vizita la autorităţile locale pentru aducerea la zi a actelor personale.

În final, trebuie precizat faptul că aspectele prezentate în acest articol pot fi redundante pentru cititorii care şi-au luat deja aceste măsuri de siguranţă pentru mutare. Totuşi, o verificare în plus nu strică niciodată, ba chiar te poate scuti de cheltuieli ulterioare mai ridicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.