Cererea în creştere pentru roboţii săi colaborativi (coboţi), echipamente prietenoase cu utilizatorii, care nu necesită instalarea de grilaje de securitate şi sunt eficiente din punctul de vedere al costurilor, a ridicat în 2017 veniturile companiei Universal Robots la 170 de milioane USD (1,125 mld. coroane daneze), reprezentând o majorare cu 72% comparativ cu anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odense, Danemarca, 7 martie 2018 – Rezultatul anual al Universal Robots – venituri ce au depăşit în premieră graniţa de 1 miliard de coroane daneze, atingând astfel un obiectiv stabilit în 2013 – s-a datorat în mare măsură performanţei impresionante din ultimul trimestru al anului, care a adus venituri de 54 de milioane USD, un avans de 61% faţă de aceeaşi perioadă din 2016 şi totodată cel mai bun rezultat trimestrial din istoria companiei. Marja profitului operaţional a fost mai mult decât dublă, de la 9% în 2016 la 19% în 2017.

„Considerăm că această creştere anuală a veniturilor, de 72%, reprezintă o performanţă fără precedent în istoria companiei şi se datorează atât conştientizării avantajelor economice pe care roboţii noştri colaborativi le aduc pentru o gamă largă de utilizări, precum şi angajamentului continuu al personalului şi partenerilor noştri pentru a face din tehnologia Universal Robots opţiunea numărul unu a clienţilor”, a declarat Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots. „Performanţele spectaculoase înregistrate în ultimul trimestru şi la nivelul întregului an sunt răsplata unui efort de echipă ce reflectă activitatea întregii comunităţi Universal Robots, al cărei scop comun este de le oferi angajaţilor, partenerilor şi clienţilor ocazia de a-şi valorifica potenţialul pentru a ne dezvolta astfel împreună.”

„În perspectiva anului 2018, anticipăm o creştere a veniturilor de minimum 50%”, a mai spus von Hollen. „Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare. De asemenea, mă aştept ca Universal Robots să continue să îşi fructifice poziţia de lider pe segmentul coboţilor pentru a înregistra în 2018 o rată de creştere cel puţin egală cu media pieţei de profil. Aceasta înseamnă că trebuie să ne concentrăm asupra obiectivelor proprii – de a fi în avangarda soluţiilor tehnologice, dezvoltând platforma Universal Robots+ şi continuând să ne extindem prezenţa şi acoperirea la nivel regional din punctul de vedere al vânzărilor şi serviciilor de mentenanţă.”

Expansiune globală

Ca exemplu al climatului investiţional favorabil de la nivel global, Universal Robots a deschis două centre de reparaţii – primele din afara graniţelor Danemarcei – în Statele Unite ale Americii şi China, pentru a fi mai aproape de utilizatori. „Clienţii noştri nu îşi pot permite scăderea productivităţii, astfel încât vrem să evităm cu orice preţ întreruperea fluxului de producţie. Unul dintre obiectivele noastre este ca roboţii Universal Robots să nu stea nefolosiţi în aşteptarea reparaţiilor sau a pieselor de schimb”, a mai declarat Jürgen von Hollen.

Recent, Universal Robots a mai deschis o subsidiară în Boston, SUA, care reprezintă primul pas către extinderea departamentelor de funcţiuni globale în afara graniţelor Danemarcei. „Subsidiara din Boston ne va ajuta să obţinem acces la mai multe resurse şi la forţă de muncă înalt calificată. Dezvoltarea organizaţiei şi în special a diviziilor de cercetare-dezvoltare şi, respectiv, de vânzări şi service vor reprezenta în 2018 o preocupare centrală pentru Universal Robots. Cele două birouri pentru vânzări şi cercetare-dezvoltare ne vor ajuta să ne dezvoltăm mai rapid şi vor uşura eforturile de a căuta şi atrage candidaţii cei mai talentaţi şi mai bine calificaţi”, explică von Hollen, adăugând: „Vom mai deschide birouri de vânzări în Italia şi Turcia, vom înfiinţa un birou în Mexic şi încă unul, al treilea de pe plan local, în China.”

De asemenea, Universal Robots va continua să îşi concentreze eforturile asupra lărgirii ecosistemului Universal Robots+, precum şi a Universal Robots Academy, care a ajuns de curând la 20.000 de utilizatori în întreaga lume.

Angajaţi implicaţi

Unul dintre factorii determinanţi ai succesului Universal Robots sunt angajaţii companiei şi devotamentul acestora.

„Am fost încântat să constat că 91% din angajaţii noştri sunt mândri să lucreze la Universal Robots, potrivit celei mai recente ediţii a sondajului nostru privind gradul de implicare a angajaţilor. Una dintre priorităţile mele este să ne asigurăm că Universal Robots se află în rândul celor mai doriţi angajatori. O companie care oferă oportunităţi de formare şi dezvoltare personală ce le dau oamenilor şansa de a-şi realiza potenţialul pentru a-şi atinge obiectivele personale.”

Universal Robots are în prezent peste 470 de angajaţi în 22 de birouri din 15 ţări: la sediul central din Danemarca şi în birourile sale regionale din Statele Unite, Germania, Franţa, Spania, Italia, Republica Cehă, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Mexic. De asemenea, compania operează un puternic canal de distribuţie, cu o reţea de circa 300 de parteneri în întreaga lume.

Despre Universal Robots

Universal Robots a fost înfiinţată în 2005 de către actualul director tehnic (CTO) al companiei, Esben Østergaard, în calitate de cofondator. Intenţia sa a fost de a facilita accesul tuturor companiilor la tehnologie prin dezvoltarea de roboţi industriali adaptabili, de dimensiuni reduse, uşor de utilizat, cu costuri accesibile şi care garantează siguranţă în exploatare. De la lansarea primului său robot colaborativ, în 2008, compania a înregistrat o dezvoltare semnificativă, produsele sale fiind vândute în prezent în întreaga lume. Compania, parte a Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca, şi are subsidiare şi birouri regionale în Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa, Spania, Italia, Republica Cehă, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Mexic. În 2017, Universal Robots a înregistrat venituri de 170 de milioane de dolari americani. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi site-ul www.universal-robots.com sau blogul companiei, blog.universal-robots.com/

Mapă de presă:

Mapa de presă şi ilustraţii foto sunt disponibile la adresa de mai jos:

www.skyfish.com/p/universal-robots

Mai multe informaţii

Thomas Stensbøl

Global PR & Communications Manager

tst@universal-robots.com

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.