În ultimii ani oamenii au redescoperit plăcerea, dar şi necesitatea agriculturii şi creşterii animalelor. O fermă mică are foarte multe avantaje, unul dintre ele fiind că nu sunt necesare utilaje foarte mari sau costisitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt unele dintre cele mai importante utilaje şi maşini de care aveţi nevoie într-o fermă mică:

1.         Generatoare de curent

Generatoarele de curent sunt foarte utile atunci când aveţi nevoie să alimentaţi un alt dizpozitiv sau maşină, într-o zonă unde nu există curent. Acestea pot fi generatoare de curent pe benzina, sau generatoare cu baterii. Avantajul celor pe benzină, pe care le găsiţi şi la Micul-Fermier.ro, este că sunt portabile. Tensiunea furnizată poate varia de la 900 până la 2800 de kW. În funcţie de puterea unui generator variază şi dimensiunea acestuia.

2.         Săpător de găuri

Împrejmuirea zonelor unde sunt ţinute animalele, este o necesitate indiferent de dimensiunea fermei. Fie că vreţi să limitaţi un areal anume, fie că vreţi să ţineţi păsările de curte în zone închise, fie că trebuie să vă feriţi legumele de dăunătorii, trebuie să construiţi un gard. Un săpător de găuri vă poate ajuta să economisiţi timp, dar şi energie. Acesta se poate folosi şi pentru construcţiile de mici dimensiuni, cum ar fi o magazie, dar şi pentru a planta copaci.

3.         O motosapă sau un motocultor

Aceste două utilaje pot fi esenţiale pentru fermele mici de legume. Motocultoarele sau motosapele pregătesc solul primăvara, înainte de a planta culturile noi, şi din nou toamna, în cazul culturilor de acoperire. Alegerea utilajului se face în funţie de dimensiunea terenului care trebuie lucrat, complexitatea lucrărilor, tipul de alimentare dorit, şi evident buget.

4.         Tractor

Tractoarele pot fi unele dintre cele mai versatile echipamente agricole. Acestea pot fi de dimensiuni diferite, pentru scopuri specifice, iar costul lor poate varia destul de mult. Probabil veţi avea nevoie de ceva timp pentru documentare, astfel încât să-l puteţi alege pe cel potrivit ca dimensiune, cai putere şi ratingul de cuplare pentru munca pentru care intenţionaţi să-l utilizaţi. Unele pot fi folosite împreună cu o gamă largă de accesorii, inclusiv o presă de balotat fân, un motocultor, semănătoare, remorcă, modelator şi multe altele.

5.         Motocoasă, motocositoare sau maşină de tuns

Aceasta se alege în funcţie de suprafaţa pe care doriţi să o lucraţi şi tipul vegetaţiei, dacă există vegetaţie cu tulpini groase şi rădăcini, dar şi finisajul dorit. Caracteristicile de care trebuie să ţineţi cont includ tipul de alimentare, tipul de lamă, şi dimensiunea acesteia. Dacă faceţi fân, s-ar putea să doriţi o motocositoare cu tambur sau o maşină de tuns cu disc.

Necesarul unei ferme variază în funcţie de dimensiunea şi tipul acesteia şi, evident, în funcţie de ce produceţi. Deşi nu este neapărat o regulă, o fermă mică necesită echipamente de dimensiuni mai mici, dar care pot face o diferenţă majoră în uşurarea muncii depuse. O fermă de dimensiuni mici poate fi o sursă de venit relativ stabilă şi baza unui stil de viaţă sănătos, şi la fel de important, poate susţine o familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.