Ce faci? Pe unde mai eşti? Te-ai realizat? Acestea sunt întrebările uzuale care ne sunt adresate de persoanele pe care le reîntâlnim după o perioadă lungă de timp. Şi adesea ni le adresăm noi înşine, dorind să realizăm o analiză cât se poate de obiectivă asupra propriei persoane. Cel mai adesea ne gândim la succes. Acesta însumează tot ceea ce ne dorim şi chiar dacă nu reuşim să îl definim într-un mod destul de limpede, ştim că ni-l dorim cu ardoare. Şi ca să porneşti spre succes, trebuie să începi cu tine, decoperindu-ţi acele abilităţi care te fac să te simţi împlinit mai întâi în interior şi apoi în exterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca să te poţi autocaracteriza ca fiind de succes, acordă atenţie înainte de toate, sănătăţii tale mentale. Fii pe fază în ceea ce priveşte propriile emoţii, ca să nu ajungi să fii un fals optimist, să te ambiţionezi în exces, să faci sacrificii indiferent de circumstanţe sau să vrei să controlezi tot ce mişcă în jurul tău. Dacă găseşti un astfel de echilibru, te bucuri de viaţă şi în acelaşi timp reuşeşti să ajungi la un numitor comun cu tine, dar şi cu ceilalţi.

Autocontrolul este acea trăsătură specială care te transformă, pentru că îţi dai seama că te afli în propriile mâini. Pentru persoana care reuşeşte să se autocontroleze, acţiunile fac diferenţa. Tot ceea ce faci afectează situaţii şi provocări din viaţa de zi cu zi şi dacă eşţi capabil să accepţi asta, ai şanse mari de succes. Jucătorii de poker profesionişti au de obicei această trăsătură ca parte principală a personalităţii lor, iar Lucian Teodorescu a dovedit-o atunci când a scris o nouă pagină în istoria pokerului online. Fiind responsabil de fiecare dintre mişcările sale în timpul jocurilor, a câştigat Sunday Million, turneu care anul acesta ajunge la a 14-a aniversare.

Ca să grăbeşti ritmul în care decurg lucrurile, fii determinat. Orice persoană poate să vrea să obţină un anumit lucru, dar mai puţini oameni îşi găsesc şi motivaţia. Determinarea creşte viteza cu care poţi ajunge din punctul A în punctul B şi într-un final spune multe despre tine. Orice persoană îşi poate descoperi mai devreme sau mai târziu acel foc interior care pare să fie un combustibil în provocările întâmpinate. Această caracteristică o au în general sau o dezvoltă în timp persoanele care au ca talent vocea. A participa în cadrul unei competiţii în care toţi concurenţii par să aibă un dar de neîntrecut e o adevărată provocare şi dacă nu eşti determinat să demonstrezi ce anume te surclasează, şansele de câştig nu pot creşte.

Este de la sine înţeles că pe primul loc stă talentul, dar imediat după urmează modul prin care îţi pui în evidenţă talentul. Acest lucru s-a întâmplat şi în cadrul finalei Vocea României 2019, când Tudor Chirilă şi-a evidenţiat subtil talentul de antrenor, punându-l în lumină pe Dragoş Moldovan, numit ulterior câştigător al sezonului. Acesta a reuşit să transmită propria determinare şi concurentului său, care a demonstrat că nu e doar talentat, ci şi potrivit pentru a se afla pe scenă.

Te-ai caracterizat vreodată ca fiind conştiincios? Sau nu ştiai că această trăsătură se referă la preocuparea de a face lucrurile corect? Conştiincioşii sunt de obicei foarte organizaţi, atenţi la detalii şi în marea majoritate a timpului, responsabili. Dacă te bucuri printre fericiţii care posedă această trăsătură, trebuie să ştii că este un predictor de încredere al notelor academice şi al performanţei la locul de muncă. Un român foarte conştiincios este Ciprian Manolescu, distins în 2019 cu premiul Moore, pentru un articol deosebit în domeniul cercetării ştiinţifice. Fiind profesor de matematică, împletirea conştiinciozităţii cu darul de a jongla cu cifrele este firească, iar cele două par să îi fi direcţionat carieră pe calea succesului. Vestea bună este că această trăsătură poate fi deprinsă. Petrece mai mult timp în compania persoanelor conştiincioase şi treptat îţi vei schimba comportamentul.

Acum ai putea formula o definiţie a succesului din toate trăsăturile enumerate. Ca să începi cu dreptul, încearcă să îţi găseşti o stabilitate emoţională. Când ai ajuns acolo, gândeşte-te cât de important e să te autocontrolezi, iar mai apoi fii determinat să reuşeşti. Dacă nu ştii de unde şi cu ce să începi, inspiră-te de la persoanele organizate şi orice s-ar întâmpla, nu îţi pierde optimismul. Dacă reuşeşti să gândeşti pozitiv, ai prins deja succesul de-o aripă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.