Aproape trei sferturi din valoarea totală a tranzacţiilor pentru proiecte imobiliare, cu terenuri, din anul 2017 a revenit Bucureştiului. Capitala se poate mândri cu acest lucru deoarece anul 2017 a fost de bun augur comparativ cu anul anterior lui, pentru că s-a depăşit pragul de 350 milioane de euro la nivel naţional. În ceea ce priveşte volumul investiţiilor, peste 50% din acesta este ocupat de tranzacţiile cu terenuri cu privire la dezvoltările rezidenţiale. În acest an se preconizează o perioadă bună pentru piaţa de terenuri, ceea ce nu s-a putut spune despre ultimii 8-10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut cererea s-a diversificat şi acest lucru s-a văzut în cele mai active zone ale Bucureştiului, iar aici ne referim desigur la zonele de interes şi la sectoarele imobiliare. S-a observat o dezvoltare imobiliară mai bună pe piaţa locală şi mai mică pe sectoarele economice. Mai mult de jumătate din valoarea tranzacţiilor cu terenuri este a segmentului rezidenţial. Valoarea acestora a crescut, iar o parte din ele aparţin acum segmentului modern de retail sau de birouri.

În anul 2018 se preconizează că România poate avea mari performanţe economice în ceea ce priveşte domeniul imobiliar. Acest lucru a fost apreciat de specialiştii marilor companii de consultanţă imobiliară. Aceştia au relatat faptul că pentru segmentele pieţii imobiliare contextul economic va fi şi în acest an favorabil, în pofida fapului că situaţia la nivel macroeconomic nu este la fel de bună ca în anii anteriori.

Cererea pentru terenuri în acest an va veni ca şi anul trecut din partea segmentului rezidenţial. Probabil datorită faptului că salariile cu crescut a apărut şi dorinţa din partea populaţiei de a achiziţiona o locuinţă, de a schimba un apartament pe unul mai bun, ori de a cumpăra un teren.  Acest lucru se poate vedea analizând lista de anunţuri imobiliare proprietari Bucureşti. Cererea pentru terenuri este mai mare pentru proiectele rezidenţiale decât pentru a construi o casă. Aceasta este una din previziunile pentru anul 2018 cu privire la terenurile din zona Bucureşti şi împrejurimi.

În legătură cu segmentele de retail vor apărea noi spaţii de acest fel la nivel naţional. În Bucureşti nu s-au anunţat proiecte mari, dar vor fi extinderi şi se vor face anumite investiţii pentru a se acoperi deficitul de spaţii retail. Un astfel de segment nu va afecta centrele comerciale clasice pentru că populaţia preferă să-şi petreacă timpul în aceste locuri, să facă cumpărături la mall-uri.

În acest an, deşi se spune că dezvoltatorii vor fi mai atenţi la investiţii, se vor livra mai multe spaţii de birouri în anumite zone ale capitalei: Centru-Vest, Piaţa Expoziţiei sau Piaţa Presei. Pe piaţa forţei de muncă va fi o neconcordanţă între cerere şi ofertă, angajatorii vor găsi destul de greu persoane bine pregătite, cu experienţă pentru nevoile lor, în domeniul respectiv, profilul tehnic. Astfel pot apărea probleme în ceea ce priveşte capacitatea lor facilă de a se extinde şi implicit se va pune o mică piedică şi în calea activităţii de pe piaţa închirierilor sau livrărilor de birouri.

Se preconizează înfiinţarea unor birouri în alte oraşe din ţară (Iaşi, Timişoara) pentru că marile companii vor vrea să se extindă şi în afara capitalei din cauza migraţiei populaţiei care are loc şi pe plan intern dar şi pe plan extern, foarte mulţi dintre români decid să renunţe la joburile din străinătate şi să revină în ţară. 

AnunţuriProprietariBucureşti.ro a declarat faptul că în acest an şi pe sectorul industrial rezultatele vor fi bune, se va îmbunătăţi şi va creşte comerţul electronic şi de asemenea cererea din partea chiriaşilor. În legătură cu dezvoltarea infrastructurii aici nu se aşteaptă rezultate prea importante, deoarece se preconizează o scădere a abilităţilor de absorbţie de fonduri europene şi o situaţie fiscală care nu se ridică la nivelul aşteptărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.