Deţinerea unui spaţiu implică responsabilităţi. Printre acestea se numără şi modul în care ai grijă de obiectele din jur, pentru a nu se deteriora. Există mai multe moduri care ar putea fi abordate, pentru ca piesele de mobilier din imobil şi grădină să fie protejate în faţa intemperiilor sau în faţa altor factori externi. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte pe care să le iei în considerare, atunci când doreşti să prelungeşti bunăstarea obiectelor din imobil şi grădină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva moduri care te-ar putea ajuta să îţi protejezi mobilierul de interior şi de grădină

  • Atunci când achiziţionezi piese de mobilier, trebuie să ai în vedere şi modul în care le îngrijeşti, în funcţie de locurile în care se află amplasate. Este important să utilizezi produse de calitate, pentru ca obiectele să fie ferite de procesul de degradare, zgârieturi şi de alţi factori externi. Atunci când se amenajează un spaţiu, indiferent de natura lui (casă sau spaţiu de birouri), mai ales când intră în discuţie un loc expus în faţa intemperiilor, ideal ar fi să fie acoperite cu un lac protector sau o substanţă care să acţioneze în acest fel. În acest sens, poate fi utilizată o vopsea pentru sticlă, pe care o găseşti pe site-ul Feyro.ro, alături de multe alte produse calitative. Un asemenea kit de vopsea este destinat suprafeţelor de interior şi exterior (lemn, metal, sticlă, plastic) şi le poate oferi o rezistenţă în faţa zgârieturilor şi a factorilor externi, precum fenomenele meteorologice (ploaie, zăpadă, expunerea îndelungată la razele soarelui). Vopseaua poate fi utilizată atât pentru faţade, cât şi pentru uşi exterioare. Poate fi utilizat cu un lac de protecţie sau un grund de sigilare.
  • Un alt mod care ar putea fi abordat, pentru a proteja piesele de mobilier în faţa anumitor factori care pot degrada reprezintă utilizarea unor huse speciale. O asemenea husă poate fi impermeabilă şi acţionează precum un strat protector pentru obiectele aflate în exterior. Atunci când alegi o asemenea husă, trebuie să iei în considerare modul de prindere şi materialul din care este fabricată. Trebuie să te asiguri că are clipsuri, fermoar sau un sistem de prindere sigur, pentru a nu risca desprinderea acesteia de pe elementele de mobilier. De asemenea, trebuie să fie o husă prin care obiectul să aibă posibilitatea de a fi aerisit, pentru a nu se forma mucegai.
  • Nu în ultimul rând, ideal ar fi să nu utilizezi substanţe chimice dure, deoarece acestea ar putea să deterioreze nu doar suprafeţele în sine, ci şi protecţia pe care unele piese de mobilier o deţin. Este important să fie utilizate produse de curăţare blânde, care nu provoacă degradarea materialelor şi care oferă un strat de protecţie în faţa prafului. Pentru ca elementele de mobilier sau cele decorative să ţină un timp îndelungat, trebuie să fie curăţate periodic şi să fie ferite, pe cât de mult posibil, în faţa agenţilor externi care le pot distruge suprafeţele.

În concluzie, odată ce amenajezi un spaţiu (interior sau exterior), trebuie să iei în considerare şi factorii care ar putea să influenţeze starea materialelor din care obiectele sunt fabricate. De aceea, ideal ar fi să utilizezi produse de calitate, care au o uscare rapidă şi care pot proteja, pe o perioadă îndelungată, mobilierul. De asemenea, trebuie să fie respectate instrucţiunile de aplicare a substanţelor respective, pe suprafeţe. Pentru prelungirea rezistenţei unei suprafeţe, se poate utiliza şi un lac protector. În cele din urmă, mai rămâne ca suprafeţele să fie curăţate periodic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.