În ziua de astăzi, copiii sunt destul de ataşaţi de mediul online şi pot fi expuşi la tot felul de activităţi care îi distrag de la o dezvoltare normală a simţului cultural şi artistic. Adevărul este că oamenii cresc cel mai frumos atunci când se pot regăsi şi manifesta prin artă. Dar a crea este imposibil din primele momente, căci primi paşi vor fi mereu reprezentaţi mai degrabă de degustarea diferitelor domenii culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a-ţi încuraja copilul să îşi dezvolte apetitul pentru cultură ar trebui să organizezi un program flexibil şi distractiv care să includă diferite activităţi relevante în acest sens. De la lectură şi până la balet, experienţele trebuie să fie cât mai diverse şi mai vaste. Copiii îşi vor alege singuri plăcerile principale, dar este indicat să facă prima dată cunoştinţă cu cât mai multe domenii artistice.

Iată care sunt cele mai simple activităţi care îi vor face şi pe copilul tău să îşi formeze gustul pentru cultură:

Lecturi diverse

            Lectura este esenţială pentru dezvoltarea pasiunii faţă de cultură. Ea face legătura între toate tipurile de artă şi poate deschide portaluri spre alte lumi, epoci sau civilizaţii. De la romane şi până la cărţi care prezintă într-o manieră ludică istoria sau teoria artelor plastice, orice este bine venit. De asemenea, o carte manga de pe Books-express.ro este o alegere minunată. Cu ajutorul acestor volume, cititorul este introdus într-o cultură cu totul nouă. Expus din timp la astfel de diferenţe, copilul va fi mult mai deschis faţă de acestea şi de alteritate.

Teatrul şi opera

            Vizita la teatru este mandatorie. Cel puţin două sau trei spectacole pe lună sunt un motiv excelent de a ieşi din casă şi de a oferi copilului anumite direcţii de dezvoltare. La operă şi operetă impactul emoţional este unul la fel de profund şi îi poate capta rapid pe cei mici diversitatea prezentată pe scenă. Participarea la astfel de evenimente în mod repetat îi va face pe copii să îşi dezvolte plăcerea faţă de acest mediu prin asimilarea la perioada copilăriei. În viaţa adultă, toate vizitele la teatru vor fi vizite către această perioadă idealizată.

Expoziţii şi workshop-uri

            Expoziţiile de artă vor fi greu de înţeles pentru acele persoane care le vizitează abia în viaţa adultă. Chiar dacă o curiozitate aparte te poate îndruma spre a afla mai multe, bucuria şi plăcerea pe care o generează mediul artistic poate fi cu adevărat gustată doar dacă ai acel substrat de cunoştinţe deja format. Pentru un copil, expoziţia de artă poate fi un spaţiu de joacă, în care imaginaţia poate zburda în libertate. Workshop-urile sunt ceva mai interactive, iar aici îşi va putea pune şi în aplicare tot potenţialul.

            În concluzie, copilul tău are nevoie de experienţe cât mai diverse pentru a putea evolua din punct de vedere al apetitului pentru cultură. Aceste obiceiuri trebuie formate din timp, aşa că responsabilitatea ta, ca părinte, este să stimulezi interesul copilului tău în această direcţie. Oferă-i toate oportunităţile, dar şi modelul tău personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.