Ultimii 20 de ani au avut un impact extrem de mare asupra umanităţii, aducând schimbări drastice în modul în care trăim. Aceste transformări semnificative sunt resimţite de fiecare individ, în fiecare zi, iar felul în care decidem să le utilizăm poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra vieţii noastre. În rândurile ce urmează o să discutăm despre câteva aspecte care şi-au lăsat amprenta puternic asupra umanităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 feluri prin care tehnologia ne influenţează viaţa, în fiecare zi:

1.      Oricine are posibilitatea de a purta o enciclopedie în buzunar

Până acum ceva timp, accesul la informaţiile din diverse domenii era limitat şi greu de găsit, doar în anumite biblioteci. Odată cu inventarea internetului, oricine cu o conexiune sau posibilitatea de a merge într-un loc cu internet cafe are acces la o mulţime de informaţii, la doar un click distanţă. Adevărata transformare s-a produs odată cu inventarea smartphone-ului, care îţi permite să cauţi informaţii, să vizionezi videoclipuri, să comunici sau să găseşti adrese prin GPS, toate acestea şi multe altele într-un singur device, care îţi încape în buzunar. Această schimbare a modificat fundamental modul în care căutăm şi asimilăm informaţiile, făcând procesul de învăţare mai accesibil şi mai rapid pentru toată lumea.

2.      Viciile au luat o formă mai puţin nocivă

Până şi viciile au fost afectate de era tehnologică. Spre exemplu, locul ţigărilor tradiţionale a fost luat de vaporizatoare portabile pe care le găseşti pe legalizeit.ro, sub diverse forme şi pentru toate buzunarele. Acestea reduc din efectele nocive ale ţigărilor clasice, contribuind astfel la reducerea multor riscuri pentru sănătate. Mai mult decât atât, jocurile de noroc şi dependenţa de internet au fost ameliorate spre forme mai controlabile, cu ajutorul unor tehnologii speciale precum programele de limitare a timpului petrecut online sau doar pe anumite tipuri de conţinut.

3.      Comunicarea online a schimbat dinamica relaţiilor interumane

Comunicarea este o altă ramură influenţată de apariţia internetului care s-a schimbat radical în ultimii ani. Acum sunt reţele de socializare care îţi permit să rămâi la curent cu tot ce fac prietenii tăi sau chiar să-ţi faci noi prieteni bazându-te pe interesele comune sau prin ceea ce îţi inspiră prin fotografiile sau videoclipurile pe care le postează pe pagina personală. Astfel, ai posibilitatea de a rămâne conectat în permanenţă cu oricine de pe glob care are un profil de Instagram, Facebook sau Tik Tok.  Suntem conectaţi în permanenţă cu cei dragi prin apeluri, mesaje texte şi chiar apeluri video, eliminând distanţa şi facilitând relaţiile la distanţă. Cu toate acestea, acest gen de comunicare extrem de accesibilă poate avea şi efecte negative asupra relaţiilor cu prietenii, mulţi tineri preferând să nu se mai întâlnească faţă în faţă, ci să discute doar prin mesaje. Această schimbare în dinamica comunicării a avut un impact semnificativ asupra modului în care ne formăm şi menţinem relaţii, depinzând de fiecare dacă ne apropie sau ne separă.

Aşadar, tehnologia a avut un impact considerabil asupra dezvoltării noastre ca societate, în ultimii 20 de ani. Tot ce trebuie să facem este să ştim cum să utilizăm aceste schimbări în favoarea noastră, evitând efectele adverse care ar putea apărea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.