Uleiurile esenţiale au căpătat din ce în ce mai mare popularitate în ultimii ani, şi pe bună dreptate. Beneficiile lor pentru sănătate au fost dovedite şi studiate, iar unele culturi, precum cea chineză, le folosesc deja de mii de ani. Hai să vedem care sunt cele mai importante uleiuri esenţiale pentru sănătate ca să iţi poţi alcătui kit-ul tău de urgenţă din casă!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

10 uleiuri esenţiale pe care nu ai voie să le ratezi

1.           Lămâie

Pe lângă aroma foarte plăcută, acest tip de ulei ajută cu digestia, îmbunătăţirea stării de spirit, durerile de cap, dar şi altele. Spre exemplu, dacă îţi este greaţă, poţi inhala puţin din mirosul fresh al uleiului şi te vei simţi mai bine.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

2.           Mentă

Excelent pentru un boost de energie, uleiul esenţial de mentă este adesea folosit şi pentru a ajuta digestia. Similar cu ceaiul de mentă, calmează durerile de stomac şi normalizează tranzitul intestinal.

3.           Muşeţel

Din nou, la fel ca şi ceaiul de muşeţel, uleiul esenţial de acest tip ajută la relaxare şi la îmbunătăţirea stării de spirit. Iar dacă le combini pe amândouă, au o putere dublă!

4.           Lavandă

Este cunoscut faptul că lavanda ajută la relaxare şi la gestionarea mai facilă a stresului. Câteva picături de ulei puse într-un difuzor special pot să creeze o atmosferă relaxantă în camera de zi sau în dormitor, în caz că ai probleme cu somnul.

5.           Iasomie

Cel mai recomandat context în care să foloseşti uleiul esenţial de iasomie este naşterea. Multe femei l-au folosit după ce au născut pentru a lupta cu depresia şi cu libido-ul scăzut.

6.           Trandafir

Mirosul de trandafir este unul dintre cele mai plăcute pe care le putem avea în casă. Şi nu doar că este plăcut, dar ne ajută cu relaxarea şi reducerea anxietăţii.

7.           Bergamotă

Similar cu trandafirul şi lavanda, uleiul esenţial de bergamotă lucrează la reducerea stresului şi poate ajuta cu boli de piele precum eczemele. Atenţie! Nu aplicaţi niciodată uleiuri esenţiale direct pe piele şi cereţi întotdeauna sfatul medicului înainte să aplicaţi tratamente. Mai mult, recomandarea noastră este să vă procuraţi uleiuri esenţiale de calitate de pe vegis.ro, asigurându-vă astfel că nu aveţi parte de uleiuri contrafăcute.

8.           Arbore de ceai

În culturile orientale, uleiul esenţial de arbore de ceai a fost folosit de mii de ani pentru a lupta împotriva infecţiilor, inflamaţiilor, dar şi pentru a da un boost imunităţii.

9.           Santal

Uleiul esenţial de santal este foarte bun în lupta cu agitaţia şi stresul. Mai mult, ne ajută să ne concentrăm mult mai bine şi să fim mai productivi.

10.         Ylang-Ylang

Chiar dacă această plantă nu se găseşte la noi, nu înseamnă că este mai puţin eficientă. Oamenii folosesc cu succes uleiul esenţial de ylang-ylang pentru a trata ameţeala, durerile de cap sau diferite boli ale pielii.

Aşadar, dacă eşti un începător într-ale uleiurilor esenţiale, cele de mai sus reprezintă un ghid foarte bun în a începe să îţi faci propria colecţie. Fie că le foloseşti pentru relaxare, sănătate sau ambele, alege aromele care îţi plac şi bucură-te din plin de beneficiile lor!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.