Fiecare gospodina trebuie sa aiba o mica colectie de lenjerii de pat, ele fiind indispensabile oricarui dormitor. Dar oare cate dintre voi stiu diferenta dintre diferitele materiale ale lenjeriilor de pe piata din Romania

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tu tii cont de material cand iti alegi lenjeria de pat? Stii care sunt tipurile de material si diferenta dintre ele? Bedding.ro vine in ajutor si iti prezinta cateva din cele mai cautate materiale.

Alegerea lenjeriei potrivite poate fi o provocare daca nu stii exact ce tip de material sau model iti doresti. Noi te sfatuim sa asortezi lenjeria cu mobila dar si cu celelalte elemente de decor din camera. Sa alegi modelul nu este atat de complicat daca iti cunosti bine gusturile. Adevarata provocare este atunci cand cauti tipul de material.

Cele mai folosite materiale sunt:

- Lenjeriile de pat din bumbac recunoscute in toata lumea pentru materialul usor si pentru faptul ca se spala foarte usor. Lenjeriile de bumbac sunt foarte moi, lasand corpul sa respire. Exista mai multe tipuri de tesaturi pentru lenjeriile de bumbac: damasc, bambus, percale, ranforce, creton, satin sau jersey. Printre cele mai cautate sunt lenjeriile damasc, care sunt tesute din fibre de bumbac cu grosimi diferite.

- Lenjeriile de pat organice, brute sau raw sunt din ce in ce mai cautate, insa sunt destul de greu de gasit in Romania. Ele sunt confectionate dintr-un amestec de in, bambus, bumbac si canepa si au o rezistenta a tesaturii foarte mare. Sunt diferite fata de cele de bumbac pentru ca se sifoneaza foarte usor si este aproape imposibil sa pastrezi aspectul neted.

- Lenjeriile de pat din in sunt foarte scumpe. De ce? Fibrele de in sunt recomandate vara, pentru ca absorb foarte bine apa. Sunt considerate o investitie buna pentru zonele cu temperaturi foarte ridicate vara.

- Lenjerii de pat din satin si matase de obicei aceste lenjerii au un aspect foarte simplu si elegant, de aceea sunt recomandate spatiilor elegante, luxoase. Tesatura este una luciasa si se asorteaza foarte bine cu un peisaj boem. Tesaturile sunt din matase sau fibre sintetice. La atingere, lenjeria de satin este foarte alunecoasa si foarte moale. Nu se recomanda pentru canapele pentru ca aluneca foarte usor.

- Lenjeriile de pat din flanel sunt o investitie iarna pentru ca sunt foarte calduroase. Fiind realizate din lana, sunt foarte moi. Nu se recomanda vara.

- Lenjeriile de pat din poliester sunt cele mai cautate in Romania, fiind cele mai accesibile si cele mai avantajoase calitate pret. Noi va recomandam sa aveti in dulap 50% lenjerii din poliester si 50% lenjerii din bumbac sau alte fibre.

- Lenjeriile de pat din bambus au proprietati hipoalegenice si antibacteriene. Sunt recomandate celor cu afectiuni respiratorii. Nu necesita ingrijire speciala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.