Întâmpini dificultăţi în a găsi rutina de îngrijire a tenului potrivită pentru tipul tău de ten? Simţi că ai încercat toate produsele de pe piaţă fără succes? Nu eşti singura. Îngrijirea pielii poate fi complicată uneori. Fie că ai pielea uscată, pielea grasă sau o combinaţie între cele două, citeşte mai departe pentru a afla tips&tricks pentru îngrijirea tenului în funcţie de tipul acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pielea uscată

Pielea uscată poate fi o adevărată provocare atunci când vine vorba de îngrijire, dar nu o misiune imposibilă. Cheia este să foloseşti produse delicate, hidratante, care nu vor îndepărta uleiurile naturale ale pielii, în special dacă ai semne post acnee. Dacă ai pielea uscată, limitează-te la duşuri scurte, o dată pe zi. Curăţă tenul cu un produs delicat, care nu conţine alcool sau parfum. Aplică apoi o cremă hidratantă, asigurându-te că o reaplici pe parcursul zilei. Alege o cremă hidratantă densă, care conţine ingrediente emoliente. Foloseşte un exfoliant delicat, o dată pe săptămână, pentru a îndepărta acumularea de celule moarte de pe suprafaţa pielii.

Pielea sensibilă

Pielea sensibilă se înroşeşte şi se inflamează uşor.  Aceasta poate provoca usturimi sau mâncărimi la aplicarea unui produs nou, în special în cazul produselor care conţin parfum şi conservanţi. Pentru a curăţa pielea sensibilă fără a o lipsi de lipide, evită spumele de faţă. Calmează pielea folosind produse care conţin ingrediente antiinflamatorii cum ar fi ceaiul verde. Alege o cremă de protecţie solară care are un filtru mineral (oxid de zinc sau dioxid de titan) mai degrabă decât un filtru chimic. Totodată, foloseşte o rola masaj facial, aceasta îţi poate oferi un masaj relaxant care să îţi detensioneze muşchii faciali şi contribuie la o absorbţie rapidă a cremelor şi a ingredientelor din cremele şi măştile faciale. 

Pielea normală

Pielea normală este echilibrată (nici grasă, nici uscată) şi nu este predispusă la roşeaţă sau erupţii. Elementele de bază de care are nevoie orice tip de piele, inclusiv pielea normală. sunt: o loţiune delicată pentru curăţarea pielii, un ser cu vitamina C, o cremă hidratantă şi o cremă de protecţie solară cu spectru larg care blochează atât razele UVA şi UVB.

Pielea grasă

Pielea grasă trebuie curăţată de două ori pe zi cu un produs pe bază de acid salicilic pentru a ajuta la menţinerea porilor neobstrucţionaţi. După curăţare, aplică o cremă hidratantă fără uleiuri în compoziţie. Caută produse pe care scrie non-comedogenic, acestea, spre deosebire de cele clasice, au formule special create pentru a nu bloca porii.

Pielea mixtă

Pielea mixtă necesită adesea tratarea diferită a diferitelor zone ale feţei. Foloseşte o cremă hidratantă pe zonele uscate ale feţei şi redu excesul de sebum cu ajutorul unor produse care conţin acid salicilic pe zona T de exemplu. Foloseşte un produs de curăţare delicat şi exfoliază săptămânal pentru a-ţi menţine pielea cu un aspect curat şi uniform.

Îngrijirea pielii este esenţială, dar este obligatoriu să îţi cunoşti tipul de piele. Asigură-te că oferi tenului tău cele mai bune produse şi introdu în rutina ta de îngrijire şi tratamente profesionale dacă simţi că este cazul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.