Atunci când ai un stil de viaţă stresant şi obositor este foarte greu să îţi creşti nivelul de energie când ai nevoie. Fie că eşti la birou şi simţi că nu te poţi concentra datorită somnolenţei sau urmează să faci o activitate solicitantă şi te simţi moleşit, contează foarte mult să ştii cum anume poţi deveni mai energic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TOP 5 moduri prin care poţi să îţi creşti nivelul de energie:

  1. Pune-te la somn pentru 20 de minute

Deşi poate ţi se pare ciudat, corpul şi creierul tău au nevoie de doar 20 de minute de somn pentru a se odihni. Cu cât dormi mai mult decât este necesar, cu atât te vei simţi mai lipsit de vlagă. Astfel, dacă simţi că nu ai deloc energie, iar timpul îţi permite, încearcă să adormi pentru 20 de minute. Poţi fie să îţi setezi o alarmă, fie să asculţi un ghid de meditaţie conceput special pentru astfel de reprize de odihnă. Vei fi surprins cât de odihnit te vei simţi când te vei trezi, şi ce impact pot avea 20 de minute de somn asupra ta.

  1. Bea un plic de apă cu magneziu

Magneziul este unul dintre cele mai bune remedii pentru stările de oboseală, fiind mult mai eficient şi sănătos decât cafeaua. Acesta se poate găsi atât în variantă lichidă, cât şi solidă, iar o singură doză este suficientă pentru a îţi creşte nivelul de energie. Totodată, beneficiile magneziului sunt nenumărate, fiind folosit ca şi remediu în majoritatea problemelor legate de stres, oboseală şi alte probleme de sănătate. Găseşti pe Magnerot.ro mai multe detalii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
  1. Fă un duş cu apă rece

Un alt remediu împotriva oboselii, îl reprezintă duşurile cu apă rece. Acestea au rolul de a îţi reseta organismul, întărindu-ţi metabolismul şi totodată regulându-ţi ritmul inimii. În ceea ce priveşte nivelul de energie, un duş cu apă rece are capacitatea de a te trezi instant, mai ales în momentul în care apa îţi atinge corpul. Dacă nu ai mai făcut niciodată un astfel de duş, îţi recomandăm să începi să scazi temperatura apei treptat, astfel încât să te obişnuieşti mai uşor şi să îţi descoperi limitele.

  1. Renunţă la băutul cafelei dimineaţa

Dacă obişnuieşti să îţi bei cafeaua imediat după ce te-ai trezit, iar mai apoi te întrebi de ce nu ai energie, atunci află că faci totul greşit. Atunci când te trezeşti din somn, nivelul de cortizol din organism este cel mai ridicat, oferindu-ţi energie natural pentru cel puţin 45 de minute. De aceea, momentul potrivit de a îţi savura cafeaua este la cel puţin 2 ore după ce te-ai ridicat din pat, atunci când nivelul de cortizol a început să scadă. Dacă un alt motiv al oboselii tale sunt insomniile, poţi alege să consumi o cană de cafea după ora 14, deoarece după impulsul de energie va veni şi unul de moleşeală spre finalul zilei ce te va face să adormi rapid.

  1. Mănâncă pentru a avea energie

Se spune că hrana este combustibil pentru corp, dar asta nu înseamnă că poţi mânca absolut orice şi să te aştepţi să ai energie. Cele mai potrivite alimente pe care să le consumi pentru a trece peste stările de oboseală sunt cele cu un indice glicemic scăzut. Nivelul de zahăr din acestea este absorbit mult mai încet de organism, ferindu-te de o stare de energie urmată de una de oboseală instantă. Principalele alimente recomandate sunt nucile, legumele bogate în fibre şi cerealele integrale.

În concluzie, cafeaua şi energizantul nu sunt singurele moduri prin care îţi poţi creşte nivelul de energie. Există alte metode mult mai eficiente şi sănătoase, iar tot ce contează este să o găseşti pe cea potrivită ţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.