În ultima perioadă, tot mai multe persoane se preocupă de protejarea mediului înconjurător şi de reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. În această direcţie, se iau măsuri chiar şi de către autorităţile locale. Pentru a economisi timp preţios petrecut de cele mai multe ori în trafic, oamenii se orientează spre metode alternative de transport care să îi ajute în acest sens. Astfel, în ultimii ani a crescut semnificativ numărul trotinetelor electrice pe care din ce în ce mai mulţi oameni le utilizează pentru a ajunge la serviciu sau chiar pentru plimbări în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

               Dacă încă eşti nehotărât cu privire la achiziţionarea unei trotinete electrice atunci ţine cont de principalele avantaje şi dezavantaje prezentate mai jos!

·         Avantaje

Dacă vrei să economiseşti bani pe combustibil atunci poţi alege o trotinetă electrică şi costurile de deplasare se vor reduce considerabil.  Pe altex.ro găseşti o gamă variată de modele. Din punct de vedere al pieselor de schimb, trebuie să ştii că aceste mijloace de deplasare sunt fiabile la acest capitol, costul de întreţinere nefiind unul ridicat, fie că este vorba despre înlocuirea unui bec sau de schimbarea anvelopelor.

Din punct de vedere al gradului de efort pe care va trebui să îl depui atunci când te vei deplasa cu o trotinetă electrică trebuie să ştii că acesta este minim, deplasarea realizându-se de la sine, fără a fi nevoie să pedalezi ca în cazul unei biciclete. Să acorzi totuşi atenţie faptul că este necesar să îţi ţii echilibrul pentru a evita accidentele nedorite. Din punct de vedere al echipamentului de protecţie, cea mai bună investiţie pe care o poţi face este într-o cască, precum şi într-o pereche de genunchiere şi o pereche de cotiere.

Un alt avantaj pe care ţi-l poate oferi deplasarea cu o trotinetă electrică este reprezentat de îmbunătăţirea posturii corpului. Va trebui să îţi ţii echilibrul şi să ai spatele drept, obicei pe care cu siguranţă îl vei prelua şi vei scăpa de durerile de spate provocate de o poziţie incorectă.

Din punct de vedere al depozitării, trebuie să ştii faptul că ai scăpat de grija căutării unui loc de parcare. Dimensiunea compactă şi pliabilă a trotinetei îţi permite să o depozitezi oriunde fiind şi uşor de transportat.

·         Dezavantaje

Primul dezavantaj al achiziţionării unei trotinete electrice poate fi considerat preţul iniţial. Acestea au un cost destul de ridicat. Dacă vrei un model de calitate care să aibă şi o autonomie ridicată atunci va trebui să scoţi destul de mulţi bani din buzunar.

Un alt aspect de luat în calcul este durata de încărcare a bateriei. Există modele de trotinete electrice pentru care încărcarea completă se realizează în peste 3 ore, fapt ce poate fi un dezavantaj dacă ai de făcut o deplasare urgentă şi aceasta este descărcată.

Dacă încă eşti nehotărât cu privire la achiziţionarea unei trotinete electrice, ţine cont de principalele avantaje şi dezavantaje prezentate mai sus şi cu siguranţă vei reuşi să faci alegerea corectă atât pentru tine, cât şi pentru mediul înconjurător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.