Timpul petrecut cu tine însuţi/însăţi contribuie mult la dezvoltarea personală şi la o iubire de sine sănătoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alege nişte activităţi relaxante, care să-ţi încarce bateriile, dar să te ajute, în acelaşi timp, să descoperi şi noi laturi din personalitatea ta. Activităţile creative sau cele sportive sunt o modalitate numai bună de a petrece timp de calitate în propria companie. În rândurile de mai jos sunt câteva sfaturi folositoare în acest sens.

Sfaturi utile pentru a te bucura de mai mult timp cu tine însuţi/însăţi:

Fă-ţi timp pentru pasiunile tale şi momente de relaxare zilnice

Dacă timpul nu e de partea ta, atunci trebuie să fii ceva mai organizat şi să introduci în programul tău şi momente zilnice de relaxare. Uneori, dacă eşti pe pilot automat şi ai mereu ceva de lucru, uiţi să te mai bucuri de zilele tale şi asta poate duce chiar la burnout. De exemplu: dacă ai o pasiune pentru shopping online, cum poţi face din asta şi ceva productiv, dar şi relaxant în acelaşi timp? Soluţia este aceasta: fă-ţi o listă cu cele necesare şi caută opţiuni online. Astfel îmbini cele două aspecte şi faci şi un task necesar, dar într-o manieră care îţi face plăcere. Acum ai o varietate mare de site-uri de unde îţi poţi lua cele necesare. Ştiai de pildă că de pe altex.ro poţi comanda şi cafea boabe, pe lângă multe alte produse? Acesta e doar un exemplu de cum să îmbini stilul de viaţă care îţi place, cu acele activităţi necesare, pe care trebuie să le bifezi zilnic sau săptămânal.

Creează-ţi o rutină de dimineaţă

Chiar dacă nu eşti o persoană foarte matinală, o rutină de dimineaţă corectă şi adaptată nevoilor tale te va ajuta să ai un tonus bun pe parcursul întregii zile. Dimineţile sunt pentru mulţi dintre noi lente, iar până te trezeşti şi te pregăteşti pentru noua zi, s-ar putea să ai nevoie de un răgaz de acomodare. Ei bine, e recomandat să te trezeşti cu ceva timp înainte de a începe munca şi să îţi faci o mică rutină. Fie că faci nişte exerciţii, ieşi la alergat, faci un duş sau pregăteşti micul dejun - toate te vor ajuta să te pregăteşti corespunzător pentru ziua de muncă şi să ai acele momente cu tine pentru a te echilibra.

Nu neglija somnul şi alimentaţia

Un alt lucru pentru a te bucura te timp de calitate cu tine este să ai grijă de corpul tău. Asta presupune odihnă corespunzătoare, dar şi alimentaţie plină de nutrienţi şi vitamine. Alimentaţia şi odihna au un impact major asupra energiei tale dintr-o zi, chiar şi asupra stărilor tale de spirit. Dacă ţi-e foame constant sau nu ai dormit suficient este foarte probabil să fii ceva mai irascibil(ă) şi reactiv(ă) la anumite provocări cu care te-ai confruntat. Planifică mesele de peste zi, alege gustări sănătoase şi încearcă să ai o rutină a somnului, aceleaşi ore, astfel încât să-ţi înveţi organismul în acest fel.

Aşadar, ţine cont de sfaturile de mai sus pentru a gestiona relaţia cu tine şi cu propriul corp. Este important să-ţi acorzi timp şi să înveţi ce lucruri te ajută să ai un stil de viaţă echilibrat şi sănătos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.