Din cauza epidemiei provocate de noul Coronavirus, în România se iau măsuri drastice pentru a limita cât mai mult răspândirea acestuia. Printre aceste schimbări radicale, se numără şi decizia de a închide activitatea în şcolile de pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 11 martie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În tot acest timp, în care cursurile vor fi oprite, elevii pot suferi mult pe plan educaţional, întrucât ar pierde informaţii pe care le vor recupera mai greu. În acest context însă, fiecare, la nivel individual, poate lua următoarele măsuri pentru ca această suspendare a activităţii să nu ducă la stoparea totală a evoluţiei personale. 

Ce pot face elevii pentru a continua să se dezvolte personal în afara cursurilor? 

  1. Continuă să citeşti literatură de calitate

Ai nevoie să îţi hrăneşti mintea cu ceva mai mult decât ştiri şi divertisment, pentru ca personalitatea ta să se dezvolte în mod armonios. Această perioadă de pauză poate fi chiar o oportunitate pentru a te cunoaşte mai bine, pentru a-ţi propune obiective noi în ceea ce priveşte propria persoană, dar şi o ocazie de a te dezvolta la nivel intelectual.

În acest sens, cititul este cea mai sigură cale spre atingerea unor astfel de ţeluri. Nu uita că ai ocazia de a lectura mai mult decât literatura obligatorie de la şcoală. Probabil că, începând să răsfoieşti unele cărţi motivaţionale, vei fi mai determinat să devii o persoană de succes, demnă de a fi apreciată. 

  1. Urmăreşte conţinut educaţional

La drept vorbind, nu toate persoanele au o afinitate pentru lectură. Pentru tot mai mulţi oameni, conţinutul în format video pare să fie mai atractiv şi să îi ajute mai bine să-şi însuşească informaţii valoroase. Din fericire, Internetul este plin de clipuri care au un scop mai important decât acela de a te distra. 

Caută canale cu emisiuni educative. Nu este vorba doar de acele filmuleţe culturale şi, posibil, plictisitoare. Există videoclipuri care te ajută să înţelegi mai bine legislaţia statului în care trăieşti, care prezintă, într-un mod amuzant, fapte mai puţin cunoscute din istorie sau care te ajută să te pregăteşti pentru unele examene. Ideea este trebuie să fii selectiv cu conţinutul pe care îl consumi online. 

  1. Fă primii paşi pentru a învăţa o limbă străină

În contextul globalizării, a şti o limbă străină, pe lângă engleză, este un avantaj enorm atunci când vei vrea să te angajezi. Poate că programa şcolară te-a ţinut prea ocupat ca să mai ai timp şi pentru astfel de activităţi, însă, acum, ai putea măcar să reţii unele expresii uzuale. 

Profită la maxim de fiecare clipă, deoarece timpul care a trecut nu mai poate fi recuperat. Stabileşte-ţi ca obiectiv să fii cât mai productiv şi să lucrezi cât mai mult la dezvoltarea ta personală. Astfel, când te vei întoarce la şcoală, vei fi un elev mai bun, chiar dacă nu ai fost la cursuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.