Pentru tot mai mulţi români, staţiile Petrom nu mai reprezintă doar un punct de alimentare cu carburanţi, ci şi un loc care oferă soluţii pentru problemele curente ale vieţii. Numărul celor care au accesat servicii financiare în staţiile Petrom, în primele şase luni ale acestui an, a crescut cu 33% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În topul celor mai accesate astfel de servicii în staţiile Petrom s-au numărat: plăţile facturilor, transferurile de bani, plata impozitelor şi a taxelor, plata asigurărilor RCA şi plata autorizaţiilor de trafic. În staţiile Petrom, pot fi achitate facturile emise de prinicipalii operatori de telefonie mobilă, de principalii furnizori de gaze şi electricitate, precum şi facturile pentru o serie de utilităţi la nivel local. De altfel, numărul transferurilor de bani interne (efectuate prin Westaco Express) a crescut cu 52% în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată o analiză a Staţiilor Petrom.

 „Staţiile Petrom nu mai reprezintă doar un punct de alimentare cu carburanţi, au un rol utilitar tot mai pronunţat în vieţile românilor. Oamenii care ne trec pragul găsesc în acelaşi loc soluţii pentru tot mai multe taskuri curente, care le uşurează viaţa. De peste 100 de ani, răspundem nevoilor românilor, adaptându-ne continuu stilului de viaţă tot mai alert al acestora. Ne bucurăm să fim în continuare alături de ei la drum lung”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.

Numărul plăţilor cu cardul, creştere cu 50% în 2018

De asemenea, în 2018 a continuat şi tendinţa de achitare cu cardul. Numărul plăţilor cu cardul în staţiile Petrom a crescut cu 50%, în perioada ianuarie-iunie 2018, faţă de perioada ianuarie-iunie 2017. Progresul plăţilor cu cardul este vizibil şi constant, iar potenţialul de creştere rămâne foarte mare. Plăţile cu cardul au numeroase avantaje, consumatorii care folosesc aceste instrumente de plată beneficiind de confort, siguranţă şi comision 0 pentru plata la comercianţi.

În total, în jur de 360.000 de tranzacţii se efectuează în fiecare zi, în medie, într-o staţie Petrom.

# # #

Staţiile PETROM

Cu 405 de staţii în România, Petrom este cea mai mare reţea de distribuţie carburanţi din România, parte a grupului OMV Petrom. Staţiile PETROM – Punem România în mişcare oferă clienţilor carburanţi pe care se pot baza, staţii mereu în drumul lor şi o gamă variată de produse şi servicii suplimentare: băuturi şi alimente, servicii de spălare auto, achiziţie poliţă RCA auto, transfer naţional de bani, plata facturilor la utilităţi sau chiar expediţia de colete şi corespondenţă prin curier.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lui martie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de circa 25,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2017.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat aproximativ 50 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându- se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.