Elevii Şcolii Gimnaziale Olga Gudynn au câştigat un proiect internaţional, finanţat de Uniunea Europeană, ERASMUS + "From (im)migrants to citizens: old roots vs. new opportunities". Ne bucurăm că elevii noştri au avut îndrăzneala să invite şi să găzduiască copii din alte ţări, să lege prietenii frumoase şi să prezinte lumii o Românie ospitalieră, o Românie cu peisaje desprinse din basme, o Românie cu oameni de valoare care au contribuit prin descoperirile lor la dezvoltarea umanităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema proiectului este migraţia umană în toate aspectele ei, iar obiectivele principale sunt legate atât de explorarea creativă a temei proiectului, cu utilizarea instrumentelor ICT, cât şi de cultivarea emoţiilor pozitive pentru o bună integrare socială.

Evenimentul organizat şi găzduit de Şcoala Gimnazială Olga Gudynn între 12 şi 16 martie 2018 reprezintă prima întâlnire de lucru, într-un grup de 26 de elevi şi 12 profesori din toate ţările partenere:

Germania, Italia, Franţa, Ungaria, Polonia, România şi Portugalia. Proiectul a beneficiat de un suport deosebit din partea comunităţii de părinţi a şcolii, una dintre activităţile esenţiale fiind găzduirea elevilor în familiile elevilor noştri. Se urmăreşte în acest fel încurajarea spiritului de toleranţă şi cultivarea valorilor umane universale, schimbul creativ de idei, precum şi exersarea abilităţilor de comunicare atât la nivel verbal, cât şi cultural.

Cu prietenie, 

Olga Gudynn

Comunicat de presa publicat cu sprijinul companiei MANPRES www.manpres.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.