Intreprinzatorii au misiunea de a fi mereu pregatiti in a gasi diverse metode care sa sustina dezvoltarea afacerii. Una dintre solutiile de baza ar fi sa se intereseze continuu despre diferitele modificari de natura legislativa, precum si de noile reglementari ce vizeaza societatile comerciale in timp. Cea mai simpla metoda in evitarea unei sanciuni fiscale consta in investitia in serviciile specializate ale unui cabinet care ofera servicii juridice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incheierea unui contract de colaborare intre administratorul firmei si jurist poate fi realizata chiar inaintea inregistrarii firmei in Registrul Comertului. Intocmirea documentelor pentru dosarul de inmatriculare se va realiza mult mai simplu cu ajutorul unui specialist in domeniul legislativ. In acest fel sunt evitate orice fel de neplaceri cauzate de o completare eronata a unuia dintre formularele de serviciu.

Firmele se pot bucura de o serie larga de avantaje in urma serviciilor juridice propuse si oferite de catre o firma profesionala, precum Sfaturi Legale.

  • Formularea actelor juridice (redactarea continutului si stabilirea informatiilor care trebuie sa se gaseasca in fiecare document);
  • Activitati de mediere;
  • Atestarea identitatii asociatilor si a datelor in fata organelor si autoritatilor juridice;
  • Reprezentare si asistenta juridica in fata organelor de urmarire penala, a instantelor judecatoresti, a notarilor publici, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a organelor de administratie publica sau executarilor judecatoresti;
  • Primirea in depozit pe seama si in numele clientului, a unor bunuri si a fondurilor obtinute din executarea ori valorificarea de titluri executorii, dupa lichidarea sau incheierea unei proceduri cu caracter succesoral, respectiv valorificarea acestor bunuri pe seama si in numele unui anumit client;
  • Atestarea identitatii asociatiilor si a datelor in fata autoritatilor publice;
  • Stabilirea sediului social al unei firme la sediul profesional al reprezentantilor juridici prin serviciile de gazduire a sediului social.

Costurile unei consultante in acest domeniu pot fi mai ridicate in situatia in care se apeleaza la ajutorul unei echipe de specialisti abia intr-o situatie critica. Urmarirea procedurilor legale si indeplinirea obligatiilor juridice este esentiala pentru a asigura desfasurarea legala a activitatilor economice in cadrul unei societati comerciale.

Exista un numar mare de situatii in care asociatii firmelor vor avea nevoie de sfaturile si indicatiile unui jurist. Incheierea unor contracte, modificarile ce survin in structura si organizarea firmei sunt printre cele mai importante proceduri care necesita asistenta venita din partea unui specialist in legislatie.

Inainte de incheierea unui contract de colaborare cu o firma de sfaturi legale este recomandat sa fie verificata specializarea si competenta, precum si realizarile biroului respectiv.

Care sunt societatile ce au nevoie de colaborarea cu o firma de juristi?

Infiintari SRL – Societate cu Raspundere Limitata

Este o societate alcatuita din una sau doua persoane, care isi pun bunurile la comun pentru a realiza si a desfasura o activitate comerciala. Acestea raspund pentru obligatiile pe care le prezinta societatea in limita aportului.

Infiintare PFA – Persoana Fizica Autorizata

In acest caz este vorba de o persoana fizica autorizata, care sa poata desfasura orice forma de activitate cu caracter economic. De asemenea, va putea angaja forta de munca, insa in termenii legii care ii autorizeaza acest lucru.

Infiintare IF – Intreprindere Familiala

IF se refera la o intreprindere economica, lipsita de personalitate juridica. Cel care raspunde de activitatea desfasurata este un intreprinzator persoana fizica, alaturi de ceilalti membrii ai familiei sale, care ofera si un acord scris in acest sens.

Infiintare II – Intreprindere Individuala

In acest caz, este vorba de anumite aspecte similare cu IF, diferenta fiind aceea ca intreprinzatorul, persoana fizica titulara, va putea la randul sau sa angajeze si terte persoane.

Infiintare SRL (D) – Societate cu Raspundere Limitata (Debutant)

Este, de asemenea, o intreprindere cu raspundere limitata infiintata in cadrul unui program special destinata tinerilor cu varsta de cel mult 35 de ani, prin care se acorda facilitati microintreprinderilor nou infiintate, conduse de intreprinzatorii ce desfasoara pentru prima data o activitate economica cu caracter specific.

Echipa Sfaturi Legale

Firma juridica Sfaturi Legale ofera asistenta in domeniul juridic si informatii utile cu privire la infiintarea unei societati si la coordonarea din punct de vedere legislativ a activitatilor din cadrul acesteia. Optand pentru colaborarea cu o astfel de firma, realizarile profesionale vor deveni vizibile, intrucat reprezentantii Sfaturi Legale formeaza o echipa dedicata si care se adapteaza in functie de specificul si necesitatile fiecarui client, in vederea construirii unei afaceri legale, complete si de succes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.