Vânzările la mâna a doua sunt fără doar şi poate variante alternative extrem de avantajoase. Nu toată lumea îşi permite să cumpere bunuri noi, dar nu este ca şi când ar face un compromis. Poate nici nu merită investiţia într-un laptop nou, în funcţie de modul în care va fi utilizat. Ca soluţie de moment sau ca opţiune potrivită în funcţie de un buget, achiziţiile de acest gen la mâna a doua au devenit un trend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există însă ceva diferenţe şi aici. Nu orice laptop la mâna a doua este refurbished. Magazinele de specialite, spre exemplu Goldnet Service, menţionează foarte clar diferenţele între refurbished şi second hand.

Se diferenţiază gama de laptopuri refurbished de celelalte prin faptul că sunt echipamente IT cu o configuraţie solidă, special create pentru cei care activează în acest domeniu. Cu alte cuvinte, nu sunt laptopuri uzuale pentru cei interesaţi de jocuri şi de rularea doar a unor aplicaţii uzuale pe un astfel de laptop. Nu doar că arată bine, dar sunt perfect funcţionale.

Mai specific de atât, aceste tipuri de laptopuri au fost folosite în mediul de afaceri de regulă, achiziţionate prin programe de tip leasing spre exemplu, noi. Acestea se întorc la producător şi ulterior sunt revândute. Desigur că trec prin etapă de retestare pentru a verifica cum funcţionează, sunt certificate şi reintroduse pe piaţă.

În cazul celor de la Goldnet Service testarea este realizată de 3 ori. Orice achiziţie de acest gen are garanţie de 1 până la 5 ani, cu posibilitate de a achiziţiona şi licenţă pentru windows. Desigur, totul la un preţ mai avantajos decât varianta celor noi.

Second hand nu este egal cu refurbished

În mod clar că laptopurile ce au diferite grade de uzură sunt cele second hand. Ele au încă funcţionalitate, uneori perfectă chiar, dar ca aspect sunt vizibil folosite. Aşadar în mare parte diferenţele se referă la estetică. Astfel de laptopuri sunt de asemenea verificate înainte de vânzare şi sunt aduse îmbunătăţiri dacă este posibil şi este cazul. Spre exemplu se poate înlocui bateria laptopului.

În varianta second hand Goldnet Service propune de asemenea o demonstraţie a calităţii produsului, astfel încât este oferită garanţie de un an. Poate fi achiziţionată şi o garanţie extra. Doar că acestea nu vin cu windows cu licenţă preinstalată, ca în cazul celor refurbished. La cerere, un sistem de operare poate fi instalat, preţurile putând să difere atunci când există şi o această licenţă dorită.

Piaţa de laptopuri second hand şi refurbished s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. Publicul consumator a descoperit astfel această alternativă privind preţul de achiziţie şi astfel vorbim acum de magazine care s-au specializat exclusiv pe aceste tipuri de echipamente IT.

Arătând transparenţă în acest gen de comerţ, magazinele de nişă nu se feresc spre exemplu să ofere şi asistenţă tehnică. Un laptop second hand ieftin de la Goldnet Service are şanse de a fi transportat fără costuri, comanda poate fi returnată în 15 zile, cu garanţia banilor înapoi. În funcţie de valoarea comenzii un cadou este oferit, ceea ce sporeşte oarecum încrederea cumpărătorului că a făcut o alegere bună.

Ofertele nu sunt puţine deloc. S-au diversificat atât de mult încât se găsesc cu uşurinţă laptopuri second hand şi refurbished cu procesor i3, 5 sau 7, Acer, Dell, HP şi multe altele.

Profilul cumpărătorului

Nu trebuie să fie vorba de puterea financiară, despre cine îşi permite sau nu să cumpere un laptop nou. Problema se pune altfel şi ţine de cât de mult merită această variantă. Pentru a evita finanţări greu de suportat pe termen lung, credite, pentru a schimba un laptop actual – pentru care ofertele de la Goldnet Service vizează un program de tip buy back – merită mai multă atenţie acordată laptopurilor second hand sau refurbished.

Cumpărătorul este cel care înţelege diferenţe de concepte, care profită de avantajele acestor metode sau chiar şi firmele mici sau mijlocii care au nevoie de randament la echipamente, dar nu la costuri exagerate. Din rândul cumpărătorului de rând, cei care aleg această variantă pot fi studenţi, elevi, cei care au nevoie de un minim necesar ca pretenţie de la laptopul deţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.