Raportarea corporativa cuprinde atat date financiare, cat si date nonfinanciare, fiind o necesitate pentru companiile care urmaresc transparenta, echitatea si responsabilitatea. Rapoartele pot lua mai multe forme, in functie de scopul lor, si pot oferi o imagine generala a datelor companiei, dar poate fi folosita, de asemenea, si o abordare mai restransa si mai concentrata a situatiilor financiare. Un obiectiv major al acestora este de a comunica valoarea pe care o creeaza o companie prin impactul pe care il are asupra oamenilor, mediului si societatii in ansamblu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportarea corporativa ofera multe beneficii, cum ar fi transparenta sau o mai buna gestionare a riscurilor.

Iata care sunt principalele avantaje ale raportarii corporative:

  • Transparenta sporita

Transparenta reprezinta un beneficiu foarte mare atat pentru clienti si partile interesate, cat si pentru angajati. Aceasta creste increderea si ii ajuta pe toti sa ia decizii mai bune.

  • Conformitatea cu reglementarile

Exista o multime de reguli si reglementari pe care intreprinderile trebuie sa le respecte, iar acestea variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi marimea intreprinderii. Raportarea corporativa este fundamentala pentru afaceri deoarece contribuie la mentinerea unor relatii solide cu actionarii si partile interesate prin conformitatea cu reglementarile legale.

  • Imbunatatirea proceselor de luare a deciziilor

Raportarea corporativa nu presupune doar prezentarea unor date, ci si analiza acestora si utilizarea lor intr-un scop util, cum ar fi imbunatatirea proceselor de luare a deciziilor. Prin intermediul acesteia, se poate observa ce functioneaza si ce nu functioneaza si se pot gasi solutii in domeniile care necesita schimbari.

  • O mai buna gestionare a riscurilor

Este normal ca o afacere sa fie supusa unor riscuri. Dar un aspect cheie este sa stii care sunt aceste riscuri si cum le poti raspunde in mod eficient. Raportarea corporativa reprezinta un instrument excelent in acest sens si contribuie la identificarea riscurilor si oportunitatilor si a modului in care pot fi reduse aceste riscuri.

Pe langa avantajele pe care le ofera raportarea corporativa, este bine sa stii ca aceste procese de culegere a datelor, analiza indicatorilor si crearea de rapoarte extinse sunt complexe si necesita timp si resurse. Cu cat compania este mai mare, cu atat mai multe date vor fi, prin urmare este important efortul de echipa si chiar consultanta in acest domeniu din partea unor profesionisti precum Mazars in Romania, care te pot ajuta sa indeplinesti cele mai inalte standarde de raportare corporativa. Acest proces nu este intotdeauna usor dar, atunci cand este realizat corect, va aduce beneficii imense si va deveni o dovada a unei inalte culturi organizationale. Prin urmare, consultanta de calitate reprezinta cheia unei raportari adecvate care tine cont de contextul reglementarilor tot mai stricte.

Asadar, raportarea corporativa are ca scop oferirea tuturor partilor interesate o imagine cuprinzatoare a performantei si pozitiei acesteia. Intr-un mediu plin de provocari, aceasta are un rol din ce in ce mai important de jucat. De aceea, consultanta in acest domeniu te poate ajuta sa monitorizezi cele mai recente evolutii in materie de raportare corporativa si sa intocmesti la nivel profesional rapoarte anuale financiare si nonfinanciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.