Dacă îţi roade şoarecele cablurile de la maşină, îţi pierzi cheile sau îţi intră apă la motor, primeşti despăgubiri de la compania de asigurare. Nu, nu este o glumă, dar condiţia este să ai o asigurare CASCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştim cu toţii că fără o asigurare de răspundere civilă auto (RCA) nu se poate circula pe drumurile publice din România. Dar această poliţă nu-ţi plăteşte daune decât în cazul în care maşina este avariată în urma unui accident.

Ce se întâmplă, însă, dacă îţi fură cineva maşina? Sau îi sparge oglinda şi un far? Sau n-o mai găseşti în parcare dimineaţa? Sau dacă e avariată de fenomene meteo extreme? Sunt experienţe prin care orice proprietar de maşină poate trece şi pentru care trebuie să găsească o soluţie rapidă şi costisitoare de rezolvare a problemei.

Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul celor care au asigurarea CASCO. Deşi nu este o poliţă obligatorie, cei care au o astfel de asigurare pot rezolva multe situaţii neplăcute fără să scoată mii sau chiar zeci de mii de lei din buzunar pentru reparaţii.

Mulţi şoferi spun că asigurarea CASCO este o cheltuială în plus, însă ea ar trebui să fie percepută ca o investiţie. Pentru că este mai indicat să plăteşti câteva zeci de lei pe lună şi să primeşti apoi o sumă consistentă când ai nevoie, decât să dai toţi banii odată, rapid, atunci când găseşti maşina vandalizată sau ţi-o avariază grindina.

Specialiştii în asigurări consideră că oricine are o maşină ar trebui să-şi facă o asigurare CASCO (abrevierea de la ”causality and collision” - avarie şi tamponare), pentru că protejează vehiculul de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent dacă şoferul este sau nu responsabil pentru producerea lor.

Leader Team Broker, jucător cheie pe piaţa asigurărilor de nişă din România şi Europa, oferă celor care au încheiat o asigurare CASCO prin intermediul companiei consultanţă în caz de daună, asistenţă la deschiderea dosarului de daună, precum şi intervenţia departamentului de daune în discuţiile cu lichidatorii de daună de la societăţile de asigurări, atunci când despăgubirile nu sunt calculate corect.

Cele mai inedite incidente despăgubite prin CASCO

Spre deosebire de RCA, CASCO este o asigurare mai flexibilă, care despăgubeşte mult mai multe riscuri, între care: furtul maşinii, diferite avarii (loviri, zgârieturi, căderi de apă sau alte obiecte pe suprafaţa maşinii), avarii provenite din fenomene naturale sau meteo extreme (grindină, căderi masive de zăpadă sau gheaţă, inundaţii, cutremure, alunecări de teren), vandalism (acţiuni răuvoitoare de distrugere la exterior sau la interior).

Pe lângă acestea, există şi incidente mai puţin obişnuite, pentru care şoferii primesc despăgubiri prin CASCO. Iată câteva exemple oferite de Leader team Broker:

  • Aspiraţia apei în motor, ca urmare a circulaţiei pe drumuri inundate temporar din cauza revărsării apelor pluviale sau alte fenomene naturale - asiguratul circula într-un pasaj inundat, iar apa a ajuns în motor, în timpul traversării. Compania a despăgubit înlocuirea motorului şi a părţilor electronice componente.
  • Acţiunea animalelor – aici avem incidentul amintit mai sus, cauzat de rozătoare, care au ros cablajele electrice şi conductele flexibile ale instalaţiei de răcire.
  • Pierderea sau furtul cheilor - în cazul pierderii accidentale sau al furtul cheilor autovehiculului asigurat, şoferul primeşte autoturism la schimb din aceeaşi clasă, dacă reparaţia durează mai mult de 5 zile.
  • Clauza VIP care prevede cazarea la hotel a conducătorului autovehiculului şi pasagerilor - asigurarea CASCO despăgubeşte cazarea pe perioada reparaţiei autovehiculului, dar nu mai mult de 2 nopţi, în limita a 12- de euro de persoană/noapte.

În consecinţă, asigurarea CASCO se potriveşte cel mai bine proverbului ”Paza bună trece primejdia rea.” Maşina este pentru mulţi un bun de valoare, pentru care au făcut un efort financiar semnificativ pentru a-l achiziţiona, şi singura modalitate de a-l proteja de un eveniment neprevăzut care o poate avaria parţial sau total este asigurarea CASCO. Fie că vorbim de o zgârietură sau banala pierdere a cheilor, fie că vorbim de o viitură sau de furt, poliţa CASCO acoperă riscuri dintre cele mai diverse şi oferă despăgubiri semnificative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.