În cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti se lansează RentGuard, primul serviciu profesional de verificare a chiriaşilor din ţara noastră. Este vorba de un instrumentul de referinţă care ne ajută să luăm decizii documentate în scopul de a crea stabilitate contractuală şi financiară atunci când vrem să închiriem o proprietate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimii 30 ani, avem o creştere exponenţială a apetitului pentru investiţii active, îndeosebi în sectorul imobiliar, care pentru români rămâne cel mai accesibil. Pentru ca aceste investiţii să fie profitabile, ele trebuie să genereze venituri constante şi, ca în orice business, stabilitatea şi predictibilitatea financiară sunt esenţiale”, afirmă Eduard Ancuţa, directorul general al RentGuard.

Realizatea unui profil de risc al chiriaşilor

În multe ţări din Europa, inclusiv Spania, Elveţia şi Marea Britanie, înainte de a închiria o proprietare, agenţiile imobiliare sunt obligate să efectueze o verificare a viitorilor chiriaşi. În România, legislaţia nu prevede o astfel de analiză, însă, ţinând cont de faptul că uneori pot apărea situaţii neplăcute, este indicat să se realizeze un profil de risc care să stea la baza semnării contractului de închiriere.

„Ca proprietari, cu toţii ne-am confruntat cu situaţii neplăcute ce au vizat chiriaşul, fie pentru că nu şi-a mai permis să plătească chiria lunară şi a renunţat la contract înainte de termen, fie a folosit spaţiul locativ în alte scopuri decât cele agreate şi a fost necesară evacuarea acestuia. Lista cu astfel de exemple poate continua. Din dorinţa de a reduce sau chiar evita astfel de riscuri, am creat RentGuard, primul serviciu de verificare şi profilare a chiriaşilor, ce vine în ajutorul proprietarilor, dar şi al agenţiilor imobiliare. Ne dorim să le fim alături încă din fazele pre-contractuale, ajutându-i să ia o decizie informată şi documentată în alegerea viitorului chiriaş. La nivel global, studiile ne arată că serviciile de profilare reduc cu până la 70% riscurile ce pot duce la neplăceri contractuale ulterioare", precizează Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

Avantaje pentru chiriaşi

De asemenea, ştim că pentru a finaliza un contract de închiriere este nevoie de implicarea şi responsabilizarea ambelor părţi. Astfel, am decis să dăm glas şi chiriaşilor, care, printr-un sistem de notare şi referinţiere, vor putea să-şi împărtăşească experienţele contractuale anteriorare.

"O atenţie deosebită o acordăm însă şi chiriaşului, venind în ajutorul acestuia cu informaţii actuale din piaţa imobiliară şi oferindu-i suport în planificarea bugetului viitoarei chirii. Prin intermediul calculatorului ce îl punem la dispoziţie pe platforma noastră, acesta poate afla suma lunară recomandată pentru plata chiriei, reducând astfel riscul de a intra în imposibilitate de plată. De asemenea, la finalul contractului de închiriere, el poate oferi o recenzie proprietarului, astfel încât următorii chiriaşi să aibă o imagine despre cum va decurge relaţia cu viitorul proprietar", explică Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

Cum funcţionează sistemul Rentguard?

1. Înregistrarea cererii de verificare

  • Creezi un cont gratuit şi trimiţi o invitaţie potenţialului chiriaş;
  • Ne furnizezi detaliile chiriaşului (numele, e-mail, numărul de telefon);
  • Ne furnizezi informaţii legate de proprietatea ce urmează a fi închiriată
  • Chiriaşul este informat cu privire la iniţierea procedurii, prin e-mail şi mesaj text. El va primi o invitaţie de înregistrare şi de încărcare a documentelor şi informaţiilor solicitate.

2. Acceptul pentru verificare

Potenţialul chiriaş acceptă invitaţia, iar în urma acordului, acesta îşi va completa profilul, oferind următoarele informaţii:

  • Poza de profil şi act de identitate;
  • Documente ce vor dovedi sursa de venit din care este susţinută chiria lunară (adeverinţa salariată, extras bancar, dovadă beneficiar real);
  • Date de contact de la proprietarul precedent – acesta va primi o invitaţie pentru a lăsa o recenzie cu privire la chiriaş;
  • Daca potenţialul chiriaş este student sau nu lucrează, poate opta pentru a introduce datele unui Garant, iar verificarea se va face în numele acestuia.

3. Procesul de verificare

Specialiştii RentGuard vor procesa şi vor verifica informaţiile pe care potentialul chiriaş le-a furnizat. La finalul analizei, acesta va primi un scor personalizat, care poate varia de la 0 (slab) la 500 (excelent).

4. Livrarea raportului

După aceea, primeşti raportul RentGuard şi toate informaţiile necesare, în baza căruia poţi lua o decizie documentată şi eficientă.

Procesul de verificare a potenţialului chiriaş durează în medie două-trei zile lucrătoare. Timpul de livrare a raportului depinde în mod direct de disponibilitatea chiriaşului de a ne oferi informaţiile şi documentele solicitate. În cazul firmelor, sunt analizate datele financiare, fiscale sau juridice ale firmelor, folosind informaţii din peste 15 surse oficiale, care sunt actualizate în timp real.

"Pe termen lung, scopul nostru este să creăm un mediu imobiliar educat, sigur şi de încredere, prin responsabilizarea tuturor participanţilor, fie că vorbim de proprietari, chiriaşi sau agenţi imobiliari. Iar pe cei rău intenţionaţi îi vom exclude. Această este promisiunea noastră!", încheie Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

Oferta specială oferită de RentGuard în cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti

În cadrul Salonulului Imobiliar Bucureşti, RentGuard lansează şi o ofertă specială. Prima verificare efectuată este gratuită. Aşa că, te aşteptăm la standul nostru nr. U38 pentru a primi reducerea şi orice informaţie ai nevoie despre serviciile noastre!

Salonul Imobiliar Bucureşti, unul dintre cele mai mari evenimente de pe piaţa imobiliată din România, are loc la Palatul Parlamentului în perioada 15-17 aprilie 2022.

 

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul RentGuard

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.