Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil şi contabil autorizat în România, organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obţinerii calificărilor de expert contabil sau de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, CECCAR oferă posibilitatea tuturor persoanelor interesate care îndeplinesc condiţiile necesare să susţină examenul ce permite accesul la stagiul de pregătire profesională. În urma stagiului de la 1 la 3 ani şi a absolvirii examenului de aptitudini în condiţiile impuse de reglementările în vigoare, se obţin certificările de expert contabil sau de contabil autorizat.
Reamintim că potrivit art. 2 din Regulamentul privind accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat, programele de examen de admitere la stagiu pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, precum şi reglementările privind stagiul şi examenul de aptitudini se elaborează de Corp, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, şi se aprobă de Consiliul superior al Corpului, urmărindu-se armonizarea cu prevederile directivelor europene în domeniu.
Programele de pregătire în vederea susţinerii examenului de acces sunt organizate şi concepute de CECCAR pentru a răspunde nevoilor aspiranţilor la profesiile de expert contabil şi contabil autorizat, pentru a facilita procesul de pregătire în vederea promovării examenului. Pregătirea candidaţilor în domeniile de competenţă se realizează deopotrivă pe baza Ghidului pentru pregătirea candidaţilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, a cursurilor organizate de Corp şi a altor publicaţii de specialitate emise de CECCAR, precum şi a standardelor profesionale, editate de organismul profesional, toate incluse în bibliografia aferentă tematicii examenului.
Parcurgerea programelor de pregătire premergătoare examenului, precum şi utilizarea ca suport de studiu a publicaţiilor emise exclusiv de CECCAR sunt paşi esenţiali în asimilarea cunoştinţelor necesare.
Corpul garantează pentru corectitudinea şi relevanţa educaţională a informaţiilor cuprinse în publicaţiile de specialitate dedicate pregătirii susţinerii examenului de acces, editate de Editura CECCAR, precum şi pentru informaţiile furnizate în cadrul programelor de pregătire pentru examenul de acces la profesie.
Menţionăm, pe această cale, că CECCAR nu se asociază cu anunţurile altor entităţi care oferă informaţii cu privire la modalităţile de acces la profesia de expert contabil/contabil autorizat, la subiectele examenului şi nici cu alte publicaţii care pretind că susţin pregătirea în vederea susţinerii examenului de acces. Subiectele şi rezolvările vehiculate de alte entităţi prin diverse canale de comunicare nu sunt avizate de CECCAR.
Toate publicaţiile editate de CECCAR pentru pregătirea în vederea accesului la profesie sunt realizate în conformitate cu programa aferentă examenului – avizată de Ministerul Finanţelor Publice, acestea cuprinzând teoria, studiile de caz şi exerciţiile recomandate.
Pentru informaţii avizate cu privire la tematica examenului de acces la profesie şi modalităţile de pregătire pentru susţinerea acestuia, recomandăm tuturor persoanelor interesate să se adreseze exclusiv Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Examenul de acces la profesie are loc anul acesta în zilele de 5 şi 6 octombrie. Informaţii despre accesul la stagiu sunt disponibile pe www.ceccar.ro, rubrica Examenul de acces la profesie/stagiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.