Pompa submersibila foraj este un dispozitiv utilizat pentru a pompa apă dintr-un puţ de foraj. Este folosită îndeosebi în zonele rurale sau în cele în care nu există reţele de apă potabilă şi este nevoie ca apă să fie extrasă din pânza freatică prin intermediul unui puţ forat la mare adâncime. Pompa submersibilă se amplasează în interiorul puţului şi acţionează prin pomparea apei din subteran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum funcţionează o pompă submersibilă foraj?

Pompele submersibile au fost folosite iniţial pentru a pompă de la adâncimi mai mici. Ulterior au fost modificate pentru a furniza apă zonelor în care nu există fântâni de mică adâncime. Pompă submersibilă de foraj este amplasată în interiorul puţului şi este conectată la un sistem de alimentare cu energie electrică. Odată ce pompa este pornită, motorul începe să funcţioneze şi să extragă apă către suprafaţă prin intermediul unei conducte.

Acest proces este posibil datorită unui motor electric puternic care poate pompă apă de la adâncimi mari, în timp ce o protejează de impurităţile din jur. Este prevăzută cu o serie de filtre şi vâlve care ajută la curăţarea şi gestionarea apei care intră în sistemul de pompare.

Caracteristicile pompei submersibile de foraj

Pompa submersibilă de foraj are câteva caracteristici importante datorită cărora a devenit o opţiune populară pentru extragerea apei din puţurile de foraj. O prima caracteristică este legată de adâncimea de funcţionare, dispozitivul fiind potrivit pentru adâncimi de până la 400 de metri sau mai mult. Acest lucru o face potrivită pentru extragerea apei din pânză freatică în zone cu adâncimi mari.

O altă caracteristică importantă este aceea că pompă submersibilă de foraj este concepută pentru a funcţiona continuu. Acesta poate fi lăsată să funcţioneze fără întrerupere pentru perioade lungi de timp, fără a afecta performanţă sau fiabilitatea. Pompele submersibile de acest tip pot rezistă până la 10 ani.

Fiabilitatea produsului se reflectă şi în uşurinţă întreţinerii şi mentenanţei lui. Majoritatea componentelor pot fi înlocuite cu uşurinţă şi pot fi achiziţionate în mod individual, ceea ce face că întreţinerea şi repararea pompei să fie relativ uşoară.

Avantajele utilizării unei pompe submersibile foraj

Utilizarea unei pompe de apa submersibilă prezintă o serie de avantaje faţă de alte tipuri de pompe. În primul rând, pompă submersibilă de foraj este foarte eficientă din punct de vedere energetic, un aspect care contează în zilele noastre din ce în ce mai mult în alegerea unui dispozitiv care se alimentează cu energie electrică. Pompă foloseşte o cantitate minimă de energie pentru a extrage apă de la adâncimi mari, ceea ce reduce costurile de pe factură la energie şi pe termen lung, este benefic pentru mediul înconjurător.

În plus, pompa submersibilă foraj poate fi utilizată pentru a extrage apă curată şi potabilă din pânza freatică, ceea ce reprezintă o soluţie optimă pentru zonele rurale sau pentru cele situate în afară reţelelor de apă potabilă.

Citeşte si despre: Pompe submersibile pentru orice gospodărie

Pompele submersibile pentru puţuri sunt alegerea ideală pentru cei care doresc o pompă cu o durata mare de viaţă, rezistenţă lor în timp şi posibilitatea reparării şi înlocuirii cu uşurinţă a pieselor asigurând funcţionarea continuă pentru perioade mari, de până la 10 de ani cu ajutorul întreţinerii corespunzătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.