Parlamentarii PMP condamnă cât se poate de dur decizia Guvernului de a amâna examenul de rezidenţiat, o decizie cât se poate de proastă atât pentru viitorii rezidenţi, cât şi pentru sistemul de sănătate şi pacienţii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest an Ministerul Sănătăţii a reuşit să abramburească de tot organizarea acestui examen important. Iniţial, examenul de rezidenţiat era programat în 10 noiembrie, dar a fost amânat cu o săptămână după ce minţile luminate din Guvern au realizat că îl programaseră în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale şi nu existau suficinte săli disponibile. Astăzi este anunţată o a doua amânare a examenului, generată tot de proasta organizare din Guvern. Absolvenţii, victime colaterale ale decizilor proaste luate de Executiv, sunt şi cei care vor suporta consecinţele: în loc să înceapă să lucreze de la începutul lunii ianuarie, cel mai probabil vor intra în câmpul muncii spre finalul lunii ianuarie, în cel mai fericit caz. Până atunci, vom avea mii de şomeri absolvenţi de Medicină.

Pe lângă argumentele de până acum pentru care o moţiune este absolut necesară, iată că avem încă un argument care arată foarte clar că singurele calcule care contează pentru Guvern sunt cele politice şi electorale ale PSD şi ale sateliţilor săi. S-a ajuns în această situaţie pentru că PSD guvernează cu o ignoranţă totală faţă de români şi România şi cu desconsiderarea celor 2 sisteme fundamentale – educaţia şi sănătatea.

Având în vedere toate aceste argumente, parlamentarii PMP vor vota fără rezerve moţiunea de cenzură. Guvernul Dăncilă trebuie să plece urgent, înainte de a distruge de tot această ţară.

 

Deputat Petru Movilă

Vicelider grupul deputaţilor PMP

Membru în Comisia de Sănăate a Camerei Deputaţilor

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.