Ovidiu Irimieş vine la cârma Oscar Downstream aducând cu sine o experienţă de peste 16 ani in industria petrolieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având o experienţă considerabilă în industria de petrol şi gaze acumulată din 1999 până în prezent prin prisma rolurilor de management în vânzări, aprovizionare şi logistică în companii ca Shell Romania, MOL Romania şi MOL Group, noul CEO al Oscar Downstream a coordonat de-a lungul anilor mai multe proiecte strategice de integrare şi extindere a operaţiunilor comerciale şi logistice atât în România cât şi în tări din CEE. Cunoştinţele avansate despre industria ţiţeiului şi gazelor din perspective operaţionale şi strategice sunt susţinute de un certificat de management în petrol şi gaze obţinut la Thunderbird School of Global Management şi o diplomă în management financiar al ACCA Glasgow. Născut în anul 1972 în Cluj Napoca, Ovidiu Irimieş este licenţiat în electronică la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

 

Noul director general preia conducerea Oscar Downstream într-un moment aniversar, compania sărbătorind pe 15 iunie 2016, 15 ani de activitate. Acesta va avea un rol foarte bine determinat, acela de a pune în practică strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu şi lung, ca urmare a investiţiilor recente în infrastructura logistică.

 

 „Provocarea principală a acestui rol constă în implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizaţionale care să rezide în ansamblul valorilor, aşteptărilor şi viziunii companiei, cu accent pe managementul performanţei. În noua formulă, guvernanţa corporativă este de asemenea privită ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizaţia să îşi crească performanţele economice şi competitivitatea, pe termen lung. Ovidiu este recunoscut ca având extraordinare abilităţi de management şi leadership. Am toată încrederea că va reuşi cu succes să consolideze echipa Oscar Downstream şi împreună să atingem orizonturi noi şi performanţe notabile.declară Alin Niculae, proprietarul afacerii.

 

La 15 ani de la înfiinţare, compania are ca segmente principale de activitate distribuţia clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în reţeaua proprie de staţii şi distribuţia de carburanţi printr-o reţea de 1500 de staţii de incintă instalate direct la client, la nivel naţional. Ponderea utilizatorilor finali în totalul vânzărilor a atins 70% la mijlocul anului 2016, iar cea a vânzărilor en-gros 20%. Totalul volumelor vândute in ultimii ani au crescut şi îşi păstrează acest trend datorită concentrării pe vânzarea directă către clientul final, în timp ce vânzările făcute prin licitaţii publice au scăzut sub 10%. Pe fundalul acestor creşteri, cifra de afaceri a avut totuşi o uşoară scădere ajungând la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 pe fondul fluctuaţilor preţului carburantilor şi a introducerii supra-accizei în 2014.

 

“Potenţialul Oscar Downstream este extraordinar. Având o bază solidă consolidată în ultimii 3 ani de infrastructura logistică, compania işi asumă obiective ambiţioase prin programe de dezvoltare ce urmăresc 4 direcţii strategice, respectiv vânzări de 800.000 t, 35 mil Euro EBITDA, diversificare în retail şi extindere regională. Penetrarea segmentului de retail, punând accent pe comportamentul de cumpărare al consumatorului final aşa cum suntem obişnuiţi să o facem din B2B, este un moment mult aşteptat atât de către noi cât şi de către clienţi pentru care suntem deja pregătiţi din punct de vedere logistic. Ne propunem să atingem şi pe acest segment o cotă de piaţă semnificativa în următorii 5 ani atât prin dezvoltări greenfield, cât şi prin preluarea de staţii white şi, de ce nu, a unei reţele existente.

 

Relaţia cu angajaţii, responsabilizarea acestora faţă de companie, crearea unui mediu de lucru plăcut şi motivaţional, identificarea potenţialului şi evoluţia profesională, sunt de asemenea elemente pe care le consider esenţiale pentru succesul afacerii. Pornesc la drum cu încrederea că împreună vom reusi să atingem următorul nivel de dezvoltare şi să ne îndeplinim obiectivele strategice asumate. Îmi doresc ca alături de mine echipa Oscar să ajungă să fie recunoscută ca fiind cea mai performantă din industrie. Ne vom evalua atât prin rezultatele operaţionale cât şi prin măsura în care promovăm şi atragem talent atât din cadrul organizaţiei cât şi din exteriorul acesteia. “ declară noul CEO Oscar Downstream la început de mandat.

 

 

 

 

 

 

Despre Oscar Downstream

Infiinţată în anul 2001, Oscar Downstream este o companie românească ce pune la dispoziţia clienţilor cei 15 ani de experienţă pe piaţa românească.

Portofoliul Oscar Downstream include în acest moment furnizarea de motorină prin utilizarea unor canale de distribuţie variate: livrări en-gross, staţii de incintă, carduri de carburant Oscar Downstream, completate de servicii integrate personalizate pe specificul fiecărei industrii şi fiecărui client în parte. Portofoliul de produse este completat de benzină, bitum şi lubrifianţi.

Astăzi compania are peste 4.000 de colaboratori la nivel naţional pe toate liniile de business şi se poziţionează ca un partener de încredere al companiilor ce activează în transporturi, logistică, dar şi în construcţii, agricultură sau alte domenii.

Despre reteaua de staţii Oscar Dowsntream – DIESELpoint Access

Alimentările pe bază de card în reţeaua de staţii Oscar Downstream - DIESELpoint Access se adresează în special transportatorilor care tranzitează principalele rute comerciale. Reţeaua a fost construită şi se dezvoltă  în mod special pentru a acoperi nevoile acestora, punând accent pe nevoia şoferului profesionist, atât a celor naţionali, cât şi a celor internaţionali care pot găsi pe rutele de transport puncte de alimentare bine poziţionate la un preţ competitiv pentru derularea în condiţii optime a activităţii. Parteneriatele dezvoltate, extind accesul în reţeaua Oscar Downstream şi pentru posesorii de carduri DKV şi Eurowag.

Despre staţiile de incintă DIESELpoint

Serviciul de alimentare prin staţii de incintă (DIESELpoint) se pretează oricărui domeniu de activitate ce presupune ca traseele mijloacelor de transport să aibă punct de plecare/sosire sau să tranziteze zona unde este amplasată staţia. Este un serviciu integrat ce include: alimentare cu motorină prin intermediul staţiilor de incintă oferite în comodat pe perioada contractului, cu instalare, suport tehnic şi mentenanţă incluse; aprovizionare prin intermediul flotei Oscar Downstream, din cele 9 depozite răspândite la nivel naţional; sistem de gestiune a staţiilor de incintă disponibil pentru client şi consultanţă în alegerea celei mai potrivite soluţii pentru afacerea clientului, dar şi pentru optimizarea consumului.

www.oscars.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.