Octavian Bădescu, cel de-al treilea candidat anunţat ȋn cursa pentru Primăria Capitalei, acuză PNL, PSD şi sateliţii acestora de blat la alegerile din toamnă. Potrivit lui Bădescu, partidele politice care ocupă actualmente scena politică vor să ȋşi ȋmpartă, ca şi până acum, puterea, ȋn detrimentul interesului cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

,,Democraţia ȋnseamnă pluralism, iar noi vedem cum, zilele acestea, partidele politice fac tot posibilul pentru ca, la Primăria Capitalei, precum şi la sectoare, să avem cât mai puţini candidaţi. Sub pretextul unităţii dreptei şi a stângii, PNL, respectiv PSD, aceste formaţiuni care ȋmpărtăşesc o singură ideologie – “intervenţionismul etatist” – negociază cu formaţiunile politice mai mici posturi de consilieri sau directori prin administraţia publică, ȋn schimbul susţinerii candidaţilor lor.

Din cauza acestor jocuri politice meschine, care se ȋntâmplă de zeci de ani şi care descurajează o reală competiţie electorală, Bucureştiul a rămas la un grad de dezvoltare sub potenţialul marilor capitale europene. De asta o bună parte a bucureştenilor nu au căldură şi apă caldă, de asta plătim taxe şi impozite mari ȋn raport cu serviciile publice de proastă calitate sau chiar pentru servicii de care nu beneficiem, de asta nu putem călători ȋn condiţii decente cu transportul public pe timp de vară. Pentru că, ȋn funcţiile cheie ale administraţiei publice locale, se află oameni numiţi pe criterii politice, prizonieri ai reţelelor de partid, care nu au viziune, nu au respect pentru individ şi pentru resursele sale şi au o competenţă extrem de limitată pentru poziţiile pe care au ajuns să le ocupe”, spune Octavian Bădescu.

Potrivit antreprenorului, limitarea acţiunilor de campanie electorală, impusă de Guvern, ȋn contextul pandemiei de coronavirus, este tot o ȋncercare de a sabota candidaţii nedependenţi de partidele ce administrează România la nivel central şi local sau pe cei care nu dispun de foarte multe resurse mediatice sau financiare.

,,Tot cele două partide politice care ȋşi arogă monopoluri ideologice ȋn ȋncercarea de a păcăli cetăţenii ȋn alegeri au căzut de acord ca, ȋn timpul campaniei electorale pentru locale şi generale, să nu existe evenimente publice sau ȋntâlniri ȋntre candidaţi şi alegători. Ba chiar Premierul ne ȋndemna să mutăm campania ȋn media şi ȋn online. Este mai mult decât evident, pentru toată lumea, că aceste limitări sunt tot ȋn interesul celor doi candidaţi anunţaţi din partea PSD şi a PNL/USR+. Ei au deja notorietate, au resurse din plin pentru a-şi face reclamă ȋn social media şi ȋn presă. Partidele ştiu bine că singura şansă a candidaţilor care nu sunt finanţaţi prin tot felul de campanii plătite de cetăţeni prin intermediul instituţiilor publice o reprezintă contactul direct cu alegătorul. Partidele se folosesc de “coronavirus” ȋn favoarea lor, ȋncercând să ţină oamenii prizonieri ai unui duopol, un interes care vine ȋn evidentă contradicţie cu interesul cetăţeanului, care doar printr-o competiţie politică pe scară largă şi neviciată poate obţine cele mai bune rezultate pentru el”, adaugă Bădescu.

O prezenţă scăzută la alegerile locale şi parlamentare din acest an ar fi un alt obiectiv al marilor partide politice, susţine candidatul liber la Primăria Capitalei.

,,O prezenţă de 25-40% la alegeri, aşa cum a fost ȋn 2016, le va asigura PNL-ului, PSD-ului şi altor partide cu care sunt partenere ȋncă patru ani de linişte, ȋn care vor putea să ȋşi ȋmpartă puterea locală şi centrală ȋn interesul propriu, fără mari bătăi de cap şi fără o opoziţie reală, din afara sistemului. Este ştiut faptul că membrii şi simpatizanţii lor, cei cărora le-au creat o dependenţă de structurile politice, care merg la vot orice ar fi, nu depăşesc ȋmpreună mai mult de un sfert din totalul alegătorilor. De aceea au fixat data alegerilor locale ȋntr-o perioadă ȋn care lumea abia revine din vacanţă, iar pe cea a alegerilor parlamentare ȋntr-o zi de sărbătoare ȋn familii.

Eu unul sunt convins că, ȋn 2020, cetăţenii pot să le dea peste cap toate planurile, calculele şi ȋnţelegerile. După tot ceea ce am văzut şi trăit anul acesta, ȋntr-un moment critic, ȋn care un million de oameni au rămas fără loc de muncă, zeci de mii de afaceri s-au ȋnchis, economia este ȋn colaps şi Primăria Capitalei ţării este ȋn cvasi-faliment, sper că bucureştenii realizează că nu mai pot sta ȋn case pe 27 septembrie. Şi mai sper ca tot mai mulţi oameni liberi, profesionişti şi competenţi, din toată ţara, vor avea curajul să ȋşi asume candidaturi nedependente de reţelele politice şi să ȋncerce să schimbe lucrurile ȋn bine, ȋn comunităţile lor”, concluzionează antreprenorul Octavian Bădescu.

******************************************************************************

Octavian Bădescu este antreprenor în sectorul serviciilor şi investitor, actualmente proprietar al companiei de consultanţă imobiliară Freedom Group. Ȋn 2007, a fondat Sameday Courier, prima companie de curierat din România, listată la bursă, apoi a activat ȋn domeniul imobiliar. S-a implicat ȋn proiecte sociale, precum cele ale comunităţii RBL. Susţinător al unei pieţe libere şi al libertăţii în ansamblu, în luna martie 2020, ca reacţie la abordarea politică ȋn pandemia COVID-19, Octavian Bădescu a demarat iniţiativa online #hailatreaba şi a trimis conducerii statului o scrisoare deschisă, reunind vocile a peste 1.000 de persoane din toate mediile sociale, ce preţuiesc libertatea individuală.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.