Asigurarea auto este un contract prin care soferul unui autovehicul este despagubit de catre o societate de asigurari pentru daunele suferite in urma unui accident rutier. Exista mai multe asigurari auto pe care clientii le pot accesa, insa principala este asigurarea RCA. Fiind o asigurare obligatorie, aceasta trebuie sa fie prezenta printre actele masinii in orice moment pentru a putea fi verificata de catre unitatile de politie. Daca esti sofer sau urmeaza sa iti achizitionezi o masina noua, citeste mai departe pentru a afla detalii importante despre asigurarea auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata cateva informatii despre asigurarea auto care iti pot fi de ajutor

  • In primul rand, este important sa te interesezi in legatura cu daunele pe care asigurarea auto le acopera. Indiferent cat de precaut esti la volan, intotdeauna se poate ivi o situatie neasteptata in urma careia sa fie cauzate daune serioase. Pentru astfel de momente este bine sa fii informat in legatura cu asigurarea pentru a stii daca te afli intr-o situatie in care ai costurile acoperite sau nu. Un accident poate produce avarii serioase atat vehiculelor, cat si soferilor, asadar potentialele costuri sunt si ele de valori inalte.
  • Exista mai multe tipuri de asigurari pe piata, principala fiind asigurarea RCA (asigurarea de raspundere civila auto). In afara de aceasta, o varianta spre care se indreapta multi soferi este asigurarea CASCO. Aceasta este diferita intrucat nu acopera decat daunele vehiculului in cadrul careia a fost incheiata, in timp ce asigurarea RCA acopera toti tertii implicati in accident. Mai mult, asigurarea CASCO este valabila si la nivel international, polita RCA avand nevoie de acte suplimentare (polita Carte Verde) pentru a fi valabila in strainatate.
  • Nu in ultimul rand, este important sa stii modul in care iti este calculata suma pe care o platesti pentru polita de asigurare. Pentru a afla acest lucru poti sa accesezi o pagina dedicata pentru calcul asigurari a unei societati specializate. Aceasta suma este determinata de mai multi factori, precum modelul masinii, marca, anul de fabricatie, capacitatea cilindrica, masa maxima etc.

            La ora actuala este foarte usor sa achizitionezi o polita de asigurare pentru un autovehicul, intrucat majoritatea societatilor din domeniu ofera utilizatorilor si metoda de a cumpara o asigurare rca online prin propriul site. Procesul de asigurare al masinii este simplu, insa nu trebuie neglijat, intrucat te poate scuti de costurile unui eveniment neprevazut. Mai mult, neasigurarea masinii este sanctionata si printr-o amenda contraventionala, deci esti predispus unor daune financiare chiar daca nu este vorba despre un accident rutier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.