De câte ori ne-am propus să ne punem viaţa în ordine şi să găsim timp pentru hobby-uri, socializare sau proiecte personale? Lăsăm lucrurile neterminate pe seama siguranţei zilei de mâine, însă rar ajungem să ne atingem obiectivele şi să ne găsim motivaţia. Timpul este preţios şi mai scurt decât am crede: pentru unii înseamnă bani, pentru alţii amintiri plăcute (trecute sau viitoare), însă în orice context putem cădea de acord că fiecare clipă se scurge pe nesimţite. În acest articol vei descoperi câteva dintre activităţile comune pe care mulţi dintre noi le amânăm şi cum putem în sfârşit să le realizăm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TOP 3 obiective importante pe care trebuie să le atingi şi sfaturi pentru a reuşi

  1. Practicarea unui sport

Nu este un secret faptul că un stil de viaţă sănătos ţine atât de echilibrul alimentar, cât şi de un somn odihnitor şi exerciţii fizice regulate. Din nefericire, nu întotdeauna reuşim să prioritizăm acest aspect fie din cauza programului încărcat, fie din lipsă de motivaţie sau pe fondul oboselii acumulate. Cel mai greu este să ne mobilizăm şi să dăm curs acţiunilor noastre, aşa că iată cum te poţi pune în mişcare cât mai curând. Primul pas este să cântăreşti toate beneficiile. Este dovedit că o viaţă activă are un impact benefic major asupra stării noastre de spirit, a încrederii de sine, cât şi asupra productivităţii la locul de muncă şi nu numai. Sportul poate deveni cheia unei motivaţii sporite, trebuie doar să începi! Cel mai eficient mod prin care poţi face acest lucru este să-ţi rezervi câteva minute în fiecare zi pentru o activitate sportivă care te reprezintă. Poate fi yoga, dans, jogging, înot sau kangoo jumps, important este să începi cu paşi mici pentru a-ţi menţine motivaţia. Chiar dacă este vorba de doar 5 minute, orice efort contează. Treptat vei ajunge să completezi cele 30 de minute recomandate în fiecare zi şi vei observa cât de uşor le poţi include în programul tău. Există de asemenea numeroase aplicaţii care te pot ajuta să-ţi înregistrezi progresul şi care îţi pot îmbunătăţi antrenamentul. În plus, poţi invita un prieten (fizic sau online) pentru a vă susţine reciproc. Odată ce sportul îţi intră în sânge, îţi va „crea dependenţă”.

  1. Monitorizarea stării de sănătate

De multe ori luăm de-a gata ceea ce deja deţinem, iar sănătatea noastră nu face excepţie. Este bine să înţelegem că multe boli nu dau semne imediate încă din stadiul iniţial şi, prin urmare, ne afectează simţitor abia când aceasta avansează. Cu cât boala avansează, cu atât aceasta devine mai greu de tratat. Cozile lungi la cabinet şi programările interminabile pot fi într-adevăr principalul obstacol care ne împiedică să urmăm la timp un tratament sau să ne facem analizele. Există însă o soluţie cât se poate simplă: serviciile medicale la domiciliu! Fie că ai nevoie de recoltarea unor probe biologice, injecţii, proceduri terapeutice sau perfuzii la domiciliu, cadrele medicale calificate de pe Medi-safe.ro îţi sunt la dispoziţie 24 din 24, astfel încât să te poţi programa oricând îţi este convenabil.

  1. Viaţa socială

Ai primit vreodată un mesaj de la un prieten sau o invitaţie la un eveniment, însă nu ai reuşit întotdeauna să răspunzi sau să participi la activităţile planificate? Omul este o fiinţă socială, în permanentă nevoie de interacţiune şi clipe de destindere. Este uşor să-ţi neglijezi cercul de prieteni, uneori chiar şi familia, din cauza preocupărilor legate de carieră, studii sau de aspecte financiare. Rezervă-ţi câteva minute pentru persoanele dragi şi încarcă-ţi bateriile. Într-o lume digitalizată, oricine este la un telefon distanţă. Cât despre evenimentele sociale, nu este o regulă să participi la toate, însă este important să ţii legătura cu prietenii apropiaţi ori de câte ori ai ocazia. Planificaţi împreună o ieşire, o excursie sau chiar şi o seară distractivă de jocuri sau film pentru a recupera clipele pierdute. Ai o mulţime de alternative!

Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi şi asumă-ţi responsabilitatea pentru propria ta fericire. Viaţa este prea scurtă ca să nu-ţi acorzi timpul binemeritat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.