Contrar oricărei logici şi bun simţ, PSD şi USR sfidează ridicolul votând împotriva amendamentului pe care l-am depus cu privire la numirea directorului general al centrelor comunitare. În opinia dumnealor, această atribuţie revine unei persoane din România, cu siguranţă membru sau apropiat al regimului PSD, care, nu-i aşa?, poate decide mai bine decât o persoană, membră a acestor comunităţi!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o funcţie bine retribuită, cu rang de ministru consilier, funcţie prin care sunt răsplătiţi cei devotaţi partidului! Mai mult, consider că această numire înseamnă şi o încercare deloc subtilă de a controla asociaţiile şi tot ceea ce mişcă în comunităţile româneşti din străinătate.

Social - democraţilor nu le sunt suficiente posturile pe care deja le deţin în Diaspora, prin birourile externe ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Românilor de Pretutindeni şi în cadrul centrelor culturale, ci doresc cu orice preţ politizarea totală a Diasporei prin acapararea funcţiilor de director general al centrelor comunitare.

PMP dezavuează votul acestora şi trage un serios semnal de alarmă asupra modalităţilor prin care caracatiţa PSD doreşte să-şi subordoneze absolut tot ce înseamnă instituţii şi structuri româneşti din Diaspora!

Voi susţine adoptarea acestui amendament în cadrul Comisiei pentru Politică Externă şi în Plenul Camerei Deputaţilor şi mă voi lupta pentru ca românii din Diaspora să fie reprezentaţi în toate structurile din comunităţile lor de către persoane din interiorul comunităţilor în care trăiesc.

Doru Petrişor Coliu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 - Diaspora

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.