Vrei sa iti oferi conditii optime in care sa te bucuri de vara? Ti-ai dori ca anul acesta sa profiti de toate beneficiile pe care sezonul cald le aduce, acordandu-i sanatatii tale mai multa atentie? De cele mai multe ori, sistemul imunitar este afectat de trecerile de la temperaturile scazute la cele foarte ridicate. Secretul unei vieti sanatoase este ECHILIBRUL, atat in alimentatie, cat si in stilul de viata, in programul de somn si raportul dintre volumul de lucru si capacitatile de realizare al acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ADEVARUL despre aparatul de aer conditionat

Un subiect controversat pentru oferirea confortului si ingrijirea sanatatii pe timp de vara, este aerul conditionat. El este de multe ori invinuit pentru racelile din sezonul cald si afectarea cailor respiratorii pe termen lung. Acestea insa, se datoreaza unei ingrijiri necorespunzatoare si a unei utilizari gresite a aparatului. El are rolul de a prelua aerul cald de afara si de a-l raci cu ajutorul furtunelor de freon. Pozitionarea lui in incaperea unde urmeaza sa fie folosit, programele utilizate si temperatura aleasa pentru racirea aerului, dar si mentenanta sa si timpul sau de utilizare sunt factori care pot afecta starea de sanatate.

Ai grija ca montarea aerului conditionat sa fie intr-o incapere neutra, spre exemplu pe hol sau in sufragerie, evitandu-se folosirea in camere unde iti petreci mult timp, precum biroul sau dormitorul. Daca doresti sa folosesti programul de racire pentru a obtine un efect de echilibrare al temperaturii interioare intr-un timp cat mai scurt, ai grija ca valoarea aleasa sa nu fie diferita de cea din exterior cu mai mult de 15 grade.

Asemenea tuturor aparatelor electrocasnice, aceste produse au nevoie de o verificare bianuala, la inceputul si sfarsitul sezonului cald, pentru a functiona in conditii optime. Pentru o revizie aer conditionat , alege mereu profesionistii si nu face compromisuri cand sanatatea ta si a familiei tale poate sa fie afectata.  Aceasta verificare este foarte importanta, deoarece ea presupune curatarea aparatului, de praf si germeni patogeni, printr-o dezinfectare corespunzatoare, furtunele sale fiind trecute printr-o revizie amanuntita, iar la nevoie, desfundate. Aerul pe care aparatul il pompeaza in casa ta trebuie sa fie curat si proaspat, astfel, nu neglija ingrijirea acestui dispozitiv de cate ori este nevoie.

Sezonul cald prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje pentru corpul tau, diferenta dintre acestea fiind ingrijirea pe care TU ti-o acorzi. Vara este foarte important sa te hidratezi corespunzator si sa ai o alimentatie echilibrata, insa care, sa fie constituita dupa un plan nutritional oferit de un specialist. Daca iti doresti sa profiti in aceste luni calde, pentru a-i oferi corpului tau o detoxifiere, fii pregatit pentru schimbarile pe care acest proces le va aduce in rutina ta zilnica si nu te baza doar pe informatiile de pe internet, ci consulta un nutritionist care sa te ajute cu un program personalizat, in functie de nevoile corpului tau.

Nu uita de calitatea si santatea pielii. Ea este pe cat de mult afectata de alimentatie, pe atat de mult de factorii externi, precum praful si excesul de expunere la soare. Pentru a te proteja si a pastra un aspect cat mai natural, dar sanatos si ingrijit, foloseste creme sau uleiuri de protectie solara de calitate inalta, inclusiv cand nu mergi la plaja, dar expui zone mari de piele la soare (pantaloni scurti, top-uri semitransparente, crop-uri) si hidrateaz-o cu creme de la producatori asistati in ingrijirea dermatologica.

Vara este benefica pentru sanatatea ta, prin cantitatea de vitamine pe care corpul le sustrage din caldura si razele filtrate ale soarelui, dar si prin avantajul unei alimentatii bogate in nutrienti regasiti intr-o gama vasta de fructe si legume proaspete.

Profita de toate avantajele verii, ingrijindu-te corespunzator si acorda-i sanatatii tale toata atentia de care are nevoie. Asigura-ti vitaminele si energia din produse naturale, adoptand, cel putin in sezonul cald, o dieta sanatoasa, bazata pe consumul alimentelor crude sau gatite sanatos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.