De ce este bine să citeşti cu atenţie secţiunea „Termeni şi condiţii” atunci când te înregistrezi pe o platformă, nu doar să bifezi că ai luat la cunoştinţă despre regulament şi să treci mai departe?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deoarece multe case de pariuri au reguli clare în ceea ce priveşte limitarea contului.

Numeroşi pariori nu sunt atenţi deloc la acest aspect, încalcă normele, apoi se plâng pe forumuri că au fost limitaţi fără niciun motiv de către operator. Pentru a nu ajunge în situaţia lor, citeşte în continuare şi vei afla care sunt cele mai comune motive ce duc la restricţionarea conturilor de către agenţiile de pariuri sau chiar închiderea lor.

„Vânătoarea” de oferte promoţionale este pedepsită

În primul rând, toţi operatorii iau măsuri împotriva celor care îşi deschid mai multe conturi, pentru a profita de ofertele de bun venit. Există „vânătorii de oferte”, care îşi fac conturi multiple folosindu-se de datele membrilor familiei sau ale prietenilor. Ei nu folosesc informaţii false şi pot trece peste etapa verificării identităţii, furnizând documentele celor în cauză, însă până la urmă sunt depistaţi fie pentru că folosesc mereu acelaşi IP, fie după ce se constată că mai mulţi utilizatori din aceeaşi arie geografică au comportamente de joc identice.

Tot mai multe agenţii de pariuri online oferă fonduri suplimentare fără depunere, fără să fie necesară verificarea prealabilă a identităţii. Astfel, unii jucători îşi deschid mai multe conturi folosind date false. Evident, ei nu au cum să finalizeze procedura verificării contului (KYC) şi nu au nici cum să retragă banii, iar după expirarea termenului de 30 de zile acordat pentru confirmarea identităţii contul este închis automat. Dacă există bani în balanţă, toată suma este virată către bugetul statului.

Chiar dacă ai un singur cont, completat cu datele de identificare reale, nu te poţi bucura de pariurile sportive în cazul în care depui fonduri folosind un card bancar care nu este pe numele tău. Din nou, vei pica testul reprezentat de verificarea identităţii, care a fost impus şi pentru combaterea fenomenului spălării banilor. Poate că într-o primă instanţă nu ţi se va cere o copie după respectivul card, dar cu siguranţă vei fi nevoie să trimiţi două fotografii (faţă şi verso) atunci când vei dori să faci o retragere.

Conturile sunt limitate şi în cazul în care foloseşti metode „neortodoxe” pentru îndeplinirea cerinţelor de rulaj impuse de diverse oferte promoţionale. Chiar dacă în regulamentul general al operatorului nu scrie „negru pe alb” că nu ai voie să plasezi pariuri contradictorii, sau bilete care acoperă un anumit procent din opţiunile de pariere, vei găsi aceste precizări în „Termenii şi condiţiile” fiecărei campanii în parte. De exemplu, dacă trebuie să mizezi 100 de lei pentru a primi un pariu gratuit de 50 de lei, nu ai voie să pariezi o sumă pe selecţia „peste 2.5 goluri”, iar altă sumă pe selecţia „sub 2.5 goluri” în acelaşi meci, astfel încât să nu pierzi bani indiferent de scorul final.

De asemenea, nu trebuie să crezi că vei da lovitura atunci când vei observa o greşeală pe site-ul agenţiei de pariuri online. S-a întâmplat odată ca un operator de top să afişeze cota 40.00 pentru selecţia „sub 5.5 goluri” într-un meci din campionatul Belgiei, Anderlecht vs Mouscron, în care nu se anunţa „o ploaie de goluri”. Evident, cei care au încercat să profite şi au mizat mulţi bani nu numai că nu au primit suma cuvenită pentru câştigarea pariului (s-a terminat 2-0, cu goluri pe final), dar au fost şi luaţi „la ochi” de către sistem.

Este posibil să te alegi cu contul limitat (în ceea ce priveşte miza maximă) şi dacă plasezi mize mari constant pe o anumită opţiune de pariere, sau dacă foloseşti o strategie de pariere precum Easy Money, Martingale, Fibonacci ş.a. Poţi avea probleme şi mai mari dacă apelezi la strategia „Sure bets”, însemnând că pariezi pe cele mai mari cote pentru toate opţiunile unei pieţe la operatori diferiţi. Operatorii comunică între ei. Există o bază comună de date, iar o asemenea practică este depistată înainte să apuci să faci un profit care să conteze.

Cel mai bine este să pariezi doar pentru distracţie. De-a lungul timpului, casele de pariuri şi-au perfecţionat sistemele prin care îi identifică pe eventualii profitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.