MBDA anunţă semnarea Memorandumurilor de Înţelegere cu cinci companii australiene, ca parte a strategiei sale de a transfera fabricarea sistemului de rachete MMP în Australia, în cazul în care compania va fi selecţionată pentru a dezvolta programul LAND 400 în valoare de 20 miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajamentul MBDA faţă de Australia este confirmat astăzi şi prin crearea MBDA Australia Pty Ltd, companie a cărei lansare suntem, de asemenea, încântaţi să o anunţăm astăzi.

Firmele sud-australiene Airspeed şi Codan, companiile victoriene Pennant Australasia şi Pelican Trimcast, împreună cu firma Hofmann Engineering din vestul Australiei sunt cei mai recenţi membri ai reţelei de parteneriat MBDA Australia, care include deja Ferra Engineering din Queensland.

"Aceste companii australiene sunt cu adevărat reprezentative pentru nivelul tehnologic renumit la nivel mondial pe care îl deţin şi sunt încântat că vom avea ocazia să colaborăm la un program atât de important", a declarat Andy Watson, director general al MBDA Australia. "Am colaborat cu unele dintre aceste companii timp de mai mult de patru ani, iar proiectul LAND 400 reprezintă catalizatorul care ne permite să ducem aceste relaţii la nivelul următor".

"MMP este singura armă anti-tanc de a cincea generaţie (ATGW) aflată în producţie. Este cea mai avansată si soluţia optimă de rachete pentru faza a doua a proiectului LAND 400, oferind avantaje tehnologice şi strategice unice pentru Australia", a spus el.

"Abordarea MBDA faţă de capacitatea industrială australiană se bazează pe două principii: asigurarea faptului că Commonwealth-ul are cel mai înalt nivel de independenţă operaţională şi suveranitate în utilizarea rachetei şi generează oportunităţi reale pentru industria australiană prin transferul capacităţilor de producţie şi al tehnologiilor de vârf ".

„Viziunea noastră este ca MMP să devină prima rachetă care este construită, întreţinută şi modernizată în Australia. Aceasta înseamnă că racheta va fi asamblată în Australia, cu componente cheie şi kituri de integrare construite de companii australiene de clasă mondială. Sperăm ca aceste companii vor deveni parte a lanţului global de aprovizionare al MBDA pentru MMP şi, în viitor, pentru alte sisteme MBDA ", a spus Watson.

Dave Armstrong, directorul de vânzări şi afaceri al grupului MBDA, a declarat că "MBDA a avut produse în exploatare în Australia fără întrerupere în ultimii 60 de ani, cu ASRAAM în prezent în serviciul Marinei Australiene, în cadrul flotei de avioane de luptă F/A-18A/B Hornet. Avem o experienţă dovedită în ceea ce priveşte colaborarea cu Australia pentru a susţine şi dezvolta capacitatea sa complexă de sisteme de rachete şi intenţionăm să dezvoltăm această experienţă cu proiectul LAND 400 şi alte programe viitoare".

"Anunţul de astăzi face parte dintr-un program continuu de implicare industrială australiană si cu siguranţă va fi urmat şi de alte anunţuri, pe măsură ce planurile noastre de construire a rachetelor se dezvoltă pe termen lung", a spus Armstrong.

Note pentru editori

Despre MBDA

Cu o prezenţă industrială în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a avut în 2016 o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 15,9 miliarde de euro. MBDA este lider mondial în domeniul rachetelor şi al sistemelor de rachete, având  clienţi peste 90 de forţe armate.  MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze şi să producă rachete şi sisteme de rachete, care corespund gamei întregi de necesităţi operaţionale actuale şi viitoare ale celor trei forţe armate (terestre, maritime şi aeriene). În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete şi soluţii de protecţie aflate deja în serviciu operaţional şi alte peste 15 produse aflate în prezent în dezvoltare. MBDA este deţinută de către Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo (25%).

Despre Airspeed Pty Ltd

Airspeed este o companie australiană specializată în aplicarea materialelor compozite pentru proiecte aerospaţiale, maritime şi energetice. Capacităţile de proiectare cuprind toate aspectele ingineriei referitoare la materialele compozite, inclusiv analiza elementelor finite, dinamica fluidelor computaţionale şi designul asistat de calculator 3D. Capacităţile de producţie ale Airspeed includ înfăşurări cu filamente în mai multe axe, laminate în autoclavă, învelite în vid şi laminate cu răşină, utilizând carbon, aramid şi fibre de sticlă.

Despre Codan Defense Electronics Pty Ltd

Codan Defense Electronics, o filială a companiei Codan Limited (ASX: CDA), oferă soluţii în domeniul proiectării şi al dezvoltării de produse avansate pentru industria de apărare australiană. Codan Ltd este o companie de tehnologie care oferă soluţii tehnologice robuste de comunicaţii, siguranţă, securitate şi productivitate clienţilor în unele dintre cele mai dure medii din lume. Clienţii din Codan includ Organizaţia Naţiunilor Unite, companii miniere, grupuri militare şi de securitate, departamente guvernamentale, marile corporaţii, precum şi consumatorii individuali şi mici companii miniere.

Despre Pennant Australasia Pty Ltd

Pennant Australasia este un important furnizor de suport logistic integrat şi de soluţii specializate de instruire şi servicii de informare pentru organizaţiile comerciale şi de apărare din toată Australasia. Pennant este capabilă să răspundă celor mai exigente nevoi în ceea ce priveşte soluţiile de formare, prin proiectarea iniţială, dezvoltare, achiziţie şi suport. Pennant este asociat cu mai multe companii din Australia, printre care BAE Systems Australia, Thales, Agusta-Westland (acum Leonardo), Boeing Defense Australia, SAAB Australia şi Forţele Armate Australiene. Pennant Australasia Pty Ltd este o filială deţinută în totalitate de Pennant International Group.

Despre Trimcast Pty Ltd

Trimcast este o filială deţinută în totalitate de Pelican, lider mondial în furnizarea de
sisteme de ambalare protectoare de înaltă performanţă pentru laboratoarele de precizie militare. Cu mai mult de 40 de ani de experienţă practică, performanţă activă în timpul serviciului şi experienţă în industria de apărare, facilitatea de producţie a Pelican's Design - cunoscută local ca Trimcast - produce sisteme speciale de atenuare a şocurilor şi atenuare a vibraţiilor pentru a proteja încărcătura utilă interioară pe timpul oricărei călătorii. Aceste soluţii sunt specializate pentru arme, sisteme de armament, echipament IT & medical, componente rotative şi piese de schimb critice pentru orice platformă şi unităţi de putere în orice domeniu. Această capacitate este unică în Australia şi este exportată în întreaga lume şi în alte armate din NATO şi din ITAR, precum şi companiilor de aviaţie comerciale de nivel 1, inclusiv Airbus, Boeing, Rolls Royce, Pratt & Whitney, Qantas, Virgin şi Air New Zealand. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.pelican.com sau www.behrmancap.com.

Despre Hofmann Engineering Pty Ltd

Hofmann Engineering este una dintre cele mai mari fabrici de inginerie privată din Australia care operează 24 de ani ore pe zi, 7 zile pe săptămână cu facilităţi în Perth, Melbourne, Bendigo şi Newcastle. Hofmann Engineering este capabilă să ofere o gamă de servicii de prelucrare şi de precizie de neegalat clienţilor săi. Vertical integrated Hofmann Engineering este capabil să menţină cea mai înaltă calitate şi să aibă termeni de livrare optimi. Cu dimensiunea şi capacitatea sa mare, clienţi cu cerinţe complexe din domeniul militar, minier, aerospaţial, feroviar, Hofmann Engineering este lider în livrarea unor proiecte critice, reparaţii de urgenţă şi reconstrucţii rapide, ce pot fi efectuate pe o gamă largă şi un volum mare  de maşini, componente şi instrumente de specialitate, respectând în totalitate majoritatea codurilor şi standardele internaţionale. Angajamentul Hofmann de a continua îmbunătăţirea calităţii atinge fiecare aspect al produselor, serviciilor şi al asistenţei către clienţii săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.