Gaming...Poluare...La prima vedere, aceşti doi termeni nu au nicio legătură, dar aparenţele înşală. Ce legătură poate exista între tehnologia care îţi permite să construieşti lumi digitale cu simpla mişcare a degetului pe un joystick şi o amprentă de carbon semnificativă?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia calculatoarelor şi consolelor cumpărate de pasionaţii de gaming şi energia electrică consumată pe parcursul orelor de joacă online se reflectă în aproximativ 4 procente din poluarea generată la nivel global.

Iată cum poţi proteja planeta, din confortul scaunului tău de birou, în 3 paşi simpli

1.              Cumpără gadget-uri la mâna a doua

Chiar dacă, în prezent, calculatorul tău rulează bine programele de care ai nevoie, în scurt timp, nu va mai fi aşa. Peste câteva luni vor apărea jocuri care, cel mai probabil, vor conţine grafică atât de complexă încât PC-ul tău va avea nevoie de un upgrade. Detaliile din jocurile video devin tot mai spectaculoase de la an la an şi, având în vedere cât de costisitoare pot fi gadget-urile, este greu să ţii pasul cu schimbarea. Soluţia nu este să-ţi cumperi laptopuri noi în mod regulat. Cumpără placi video second hand de pe Interlink.ro şi salvează-ţi atât bugetul, cât şi planeta prin descurajarea producţiei masive de computere.

2.              Renunţă la CD, ia-ţi jocul în format digital

Unul dintre momentele revoluţionare din lumea cinematografiei a fost trecerea de la CD la digital. Acum, să cumperi un film pe CD în loc să-l vizionezi pe o platformă de streaming online pare o idee absurdă. Digitalizarea a prevenit, astfel, consumul excesiv de plastic, materialul principal din care sunt realizate CD-urile şi carcasele protectoare.

Prin acelaşi proces va trece şi industria gamingului. Îmbrăţişează schimbarea inevitabilă şi achiziţionează jocurile tale favorite în format online. Printre avantajele acestei alegeri se numără şi faptul că, neavând o componentă fizică, jocurile nu pot fi deteriorate.

3.              Închide device-ul după ce ai terminat

Poate părea destul de intuitiv să opreşti calculatorul atunci când ai terminat şi ultimul nivel pe care ţi l-ai propus...Însă cât de rău poate fi dacă mai laşi ecranul aprins încă puţin, în caz că prietenii tăi vor să se conecteze şi să continuaţi împreună misiunile dificile din joc? Până să auzi veşti de la amicii tăi, ţi s-a făcut foame, aşa că mergi în bucătărie sa îţi găteşti ceva, iar când te întorci la birou realizezi că PC-ul a fost aprins în tot acest timp, fără niciun motiv. Opreşte device-ul atunci când nu mai ai nevoie de el pentru a reduce consumul de curent!

4.              Nu îţi lua accesorii de care nu ai nevoie

Creatorii de conţinut de tip gaming au o mulţime de accesorii interesante, care fac spaţiul de joc un loc plăcut şi, în acelaşi timp, aproape futurist. Totuşi, tu nu trebuie să ai o tastatură cu lumini colorate, ultimul model de căşti apărut pe piaţă sau 3 controllere când, de fapt, ai doar 2 mâini. Setează-ţi priorităţile şi apreciază lucrurile simple!

Uneori, realitatea virtuală este un spaţiu ideal în care să te refugiezi pentru a te detaşa de griji. Cu toate acestea, aminteşte-ţi că cei mai cool gameri sunt cei care apreciază şi protejează natura aflată dincolo de monitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.