Cea mai mare franciză cu carne rotisată din Europa, lanţul de restaurante de tip fast-food Spartan, adaugă o nouă locaţie, pe lângă cele 55 existente: Oraşul Vicovu de Sus, Judeţul Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din dorinţa de a sprijini mediul de afaceri, într-o perioadă de mari sacrificii pentru industria HoReCa, când lupta pentru supravieţuire este mai puternică decât cea pentru extindere, Mandachi Industry, deţinătorul brandului 100% românesc, Spartan, a hotărât ca  noua unitate să fie prima franciză Spartan cu redevenţă lunară zero.

De asemenea, din luna mai a acestui an, au fost eliminate toate redevenţele pentru francizaţi, în condiţiile în care, din cele 56 de restaurante Spartan, peste 50% dintre acestea funcţionează în sistem de franciză.

Noua locaţie francizată aparţine lui Florea Lucian, un antreprenor sucevean de 31 de ani, fondatorul lanţului AutoAlbina şi Fryday.

Restaurantul, situat în apropierea Mănăstirii Putna, invită oaspeţii pe terasa de 50 de locuri,  respectând cu stricteţe toate normele şi regulile de bună practică şi de protecţie privind riscul contaminării cu noul coronavirus. Sunt create 16 locuri de muncă. De altfel, eforturile fondatorului lanţului de restaurante Spartan, Ştefan Mandachi, au mers şi în direcţia sprijinirii angajaţilor săi şi implicit a industriei HoReCa, puternic afectată de pandemie, nici o locaţie Spartan din România nefiind închisă în toată această perioadă de restrişte.

”Eforturile au fost uriaşe. Multă birocraţie, multă muncă, nopţi albe, dar atunci când îţi doreşti ceva, nimic nu trebuie să îţi stea în cale. Suntem mândri că am reuşit să deschidem acest restaurant, respectând absolut toate condiţiile de siguranţă. Pentru mine, importantă este strădania, stăruinţa. Nu putem să cedăm în faţa pandemiei ori să ne punem pe noi haina neputinţei. Mergem înainte şi sunt convins că vom fi bine, atâta timp cât ne dorim să sprijinim economia, să punem din nou pe roate afacerile, să asigurăm locuri de muncă”, a declarat Ştefan Mandachi.

”Trebuie să ne adaptăm acestor vremuri. Pentru mine este o bucurie şi totodată o provocare să sporesc notorietatea acestui brand atât de iubit şi de apreciat. Am convingerea că lucrurile se vor aşeza şi că treptat-treptat, cu perseverenţă, încredere şi multă muncă, cu antreprenori care vor continua să investească, să fie îndrăzneţi, să pună în aplicare planuri care să conteze pe piaţa muncii, lucrurile se vor aşeza. Îi mulţumesc lui Ştefan Mandachi pentru încredere, vom face treaba bună împreună, fără dubiu!”, declară Lucian Florea.        

Cu o investiţie de 115.500 de euro, restaurantul Spartan din oraşul Vicovu de Sus oferă localnicilor, dar şi numeroşilor turişti, specialităţi inspirate din bucătăria grecească, preparate însă într-o manieră originală, în combinaţii surprinzătoare de ingrediente, care au făcut ca brandul să fie atât de cunoscut şi de apreciat.

Antreprenorul Ştefan Mandachi intenţionează să deschidă încă o locaţie Spartan în Târgovişte. Pe lângă dezvoltarea întregii reţele de restaurante şi a tuturor francizelor sale pe care se încăpăţânează să le extindă, chiar şi în aceste vremuri tulburi din punct de vedere financiar, omul de afaceri urmăreşte şi diversificarea business-ului în alte domenii, precum piaţa dezinfectanţilor, cu un nou brand, Ţepeş, în care a investit peste 500.000 euro. În afara extinderii la nivel naţional, fondatorul Spartan are în plan şi reluarea demersurilor pentru extinderea în vestul Europei.

În prezent, lanţul de restaurante Spartan, fondat în 2012, numără 56 de restaurante, proprii şi francizate, deschise în capitală şi în 23 de oraşe din ţară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Botoşani, Galaţi, Brăila, Focşani, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Zalău, Piatra Neamţ, Constanţa şi Bacău. Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup în 2019 este de aproximativ 36 de milioane (proprii 20 de milioane de euro, francizate: 17, 1 milioane de euro), iar numărul de angajaţi a ajuns la 900.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizatoare ce deţine şi Mandachi Hotel&SPA precum şi lanţul de restaurante Hercule şi este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse reţele de restaurante de tip fast-food, la nivel naţional.

Din septembrie a.c., împreuna cu Coca Cola, Spartan lansează un nou proiect menit să vină în sprijinul oamenilor,  ”Meniul faptelor bune”: la fiecare meniu cumpărat, se donează 1 leu către o fundaţie, care îi va sprijini prin reconversie profesională pe angajaţii HoReCa, disponibilizaţi  în urma pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.