La 15 ani de la lansarea Wikipedia, Jimmy Wales - fondatorul celei mai accesate enciclopedii online, vine pentru prima oară în România, pe 22 martie, în cadrul McCann Conferences.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jimmy Wales va dezvălui, în cadrul conferinţei, filosofia din spatele Wikipedia şi cum a reuşit prin intermediul acestei platforme să revoluţioneze modul în care oamenii din întreaga lume au acces la informaţii.

 

În fiecare lună, peste 80.000 de voluntari de pretutindeni contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi,  accesate de peste 500 milioane de vizitatori unici. În prezent, Wikipedia cuprinde peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit în peste 280 de limbi.

 

Aflat în topul celor mai influente 100 de personalităţi,realizat de revista Time, Jimmy Donal Wales este unantreprenor american, un adevărat vizionar, membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrulUniversităţii Harvard şi membru al MIT Center of Collective Intelligence. Îndemnat de o curiozitate intelectuală fenomenală şi de pasiunea pentru tehnologie, Jimmy Wales a reuşit să pună în 2001 bazele Wikipedia.

 

Pornind de la o idee radicală, de a ne imagina o lume în care absolut fiecare persoană de pe planetă primeşte acces liber la întreaga cunoaştere a umanităţii, Jimmy Wales împreună cu o echipă de voluntari, a reuşit să aducă Wikipedia pe locul cinci în topul celor mai accesate platforme online, după Google, Yahoo, Microsoft şi Facebook şi urmată de Amazon, Apple şi eBay. „Wikipedia le îngăduie oamenilor nu numai accesul la cunoştinţele altora. Când contribui la o construcţie, aceasta îţi aparţine, ai investit în ea. Este de departe o răsplată mai mare decât dacă ţi s-ar fi dat gata făcută.” – Jimmy Wales.

 

„Wikipedia creşte în fiecare zi, în acelaşi ritm cu dorinţa oamenilor din întreaga lume de a cunoaşte din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai repede. Nici nu ne-am fi putut imagina, acum 15 ani, că va exista un loc în care să găseşti răspuns la orice întrebare. Fără o idee îndrăzneaţă şi un om cu viziune, care să creadă cu adevărat în ea, astăzi nu am fi putut vorbi despre Wikipedia. De aceea, îl aducem înpremieră în România pe Jimmy Wales.” – Bogdan Enoiu, Director General McCann WorldGroup România.

 

Evenimentul va avea loc pe 22 martie, începând cu ora 17:00, la Sala Epika - Grand Cinema Băneasa & More din Băneasa Shopping City.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.