JTI se află pe locul întâi în Topul Angajatorilor pentru 2022, din categoria producţie bunuri de larg consum, realizat de Undelucram.ro. Compania ocupă locul şase în clasamentul general Top 100 cei mai apreciaţi angajatori Undelucram.ro. Acesta este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaţilor sau foştilor angajaţi şi nu pe analiza practicilor de resurse umane sau pe notorietatea companiilor. Poziţia în top este stabilită în funcţie de nota generală (70%) şi notele pentru cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%), considerate importante de angajaţi: oportunităţi de avansare, pachet salarial, timp la birou versus timp liber, management, proceduri şi valori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre exemplu, un angajat JTI din Bucureşti, cu o vechime de patru ani în companie enumeră la categoria „Pro”:  cultura organizaţională, mediul de lucru plăcut, salariul atractiv, beneficiile, programele de stare de bine (well-being). Unul dintre participanţii la programul de internship scrie despre foştii colegi din JTI: „foarte prietenoşi, săritori şi muncitori. Deşi eram într-un program de internship, m-au tratat ca pe o colegă ca oricare alta, nu s-au ascuns cu nimic faţă de mine”. Per total, experienţa la JTI „a fost minunată”. „Bestial, poate cea mai bună multinaţională”, scrie pe Undelucram.ro un fost angajat din Buzău, care a apreciat la JTI „echipa, mediul de lucru, facilităţile”. Un alt fost angajat, agent de vânzări din Giurgiu, vede experienţa la JTI ca fiind un „plus spre viitor”. 

„Oameni super de treabă”, „oameni faini”, „gândire out of the box”, „flexibilitate, înţelegere, dialog”, „atmosferă pozitivă”, „super profi”, „companie orientată către succes”, „şanse de dezvoltare în carieră”, sunt alte câteva dintre cuvintele folosite de actuali şi foşti angajaţi în cele 125 de evaluări de pe site-ul Undelucram.ro.

Printre elementele „contra” sunt menţionate: situarea sediului în zona Pipera, săptămâna de lucru care nu e redusă la patru zile, munca hibrid de acasă în proporţie de 50% şi nu 100%, mai ales pentru poziţiile din IT sau alte „lucruri mărunte”, după cum scrie fostul angajat din Giurgiu.

88% dintre cei care au evaluat JTI ca angajator o recomandă cunoscuţilor. Criteriul care a obţinut cel mai mare scor este cel referitor la proceduri şi valori, urmat de pachetul salarial, management, timp liber/timp petrecut la birou şi oportunităţile de avansare.

 

„Când auzim de proceduri par că reprezintă ceva ce ne încorsetează. Procedurile asigură însă siguranţă şi claritate. Ştim exact ce şi cum avem de făcut, cine şi până unde are de făcut o treabă. Am avut situaţii în care colegi de ai noştri au revenit în companie şi au spus că e mai bine la JTI pentru că totul este mult mai organizat. Acesta cred că este un feedback foarte valoros”, a declarat Petru Stoleriu, Learning & Development Manager, JTI Romania, în cadrul conferinţei Top Angajatori Undelucram.ro, organizată recent de ZF.

Referindu-se le pachetul salarial şi beneficii, Petru Stoleriu a adăugat: „şi în 2022 am fost atenţi la piaţă, pentru că dinamica salarială este influenţată de condiţiile economice. Urmărim astfel să intuim trenduri şi să fim pro-activi, nu reactivi. Ne comparăm permanent cu alte companii, alte industrii. Pe lângă proactivitate cu privire la pachetul salarial, avem o componentă de beneficii flexibile, actualizată anual, pe baza feedback-ului colegilor”.

 

JTI aniversează 30 de ani în România şi are circa 1.300 de angajaţi în fabrică, sediul central din Bucureşti şi în cele peste 30 de birouri de vânzări din toată ţara. 

Compania a fost recertificată pentru al zecelea an la rând Top Employer, Angajator de Top, situându-se pe locul al doilea între cele 31 de companii certificate în România. Institutul Top Employers a evaluat circa 20 de aspecte, printre care mediul de lucru, integrarea noilor colegi, atragerea talentelor, politicile de dezvoltare şi training, starea de bine a angajaţilor (well-being), beneficiile şi recunoaşterea meritelor.

În plus, la finalul anului trecut, JTI România a fost certificată pentru prima dată Global Equality Standard (GES-Standardul global privind egalitatea), după o evaluare realizată de Ernst & Yang (EY).  EY’s GES este singura certificare Diversity & Inclusion (D&I- diversitate şi incluziune) care analizează oportunităţile egale, evaluând inclusiv Equal Pay (plata egală), care confirmă că JTI România aplică aceleaşi beneficii pentru competenţe similare, indiferent de gen. 

 

 

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds) şi de atunci se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), al "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în oraşele mici, al Festivalului SoNoRo, al proiectelor CoolSound şi Aplauze pentru poet, precum şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI a fost premiată de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional în dansul contemporan. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 48.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.