JTI şi Transilvania International Film Festival (TIFF) au oferit din nou ieri seară publicului clujean un regal dedicat dansului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest an a fost prezentat la cinematograful Florin Piersic filmul ”The White Crow” („Corbul Alb”), în regia lui Ralph Fiennes, avându-l în rol principal pe Oleg Ivenko. Filmul îl aduce în prim plan pe Rudolf Nureyev, unul dintre cei mai uimitori dansatori şi coregrafi ai secolului XX. Puterea geniului lui Nureyev este de fapt echivalentul corbului alb, imposibilul pe care arta reuşeşte să-l atingă şi să-l depăşească, aducându-l în viaţă şi lăsându-ne cu generozitate să-l percepem. Forţa şi moştenirea lui Nureyev l-au determinat pe Oleg Ivanko să-şi dea măsura excelenţei. „N-am vrut să-l dezamăgesc pe Rudolf Nureyev”, declara dans-actorul pentru Hollywood reporter. 

„Mă bucur mult să fiu din nou la Cluj. Este al doisprezecelea an în care JTI prezintă la TIFF un film despre dans, ca o legătură între evenimentul nostru corporativ „Întâlnirile JTI” şi acest extraordinar Festival de film. Este un film de excepţie, cu un nume deosebit, „Corbul Alb”, ca o contrapondere la „Lebăda neagră”, acel fenomen la care nu se aşteaptă niciodată nimeni. Personajul principal este Rudolf Nureyev, balerin clasic, dar considerat părintele dansului modern. O legendă cu o anvergură artistică aproape imposibil de cuprins. Un film ca o poezie, având profunzime şi semnificaţii aparte pentru noi, cei care am trăit în comunism cu visul suprem al libertăţii. “Drumul cel mai frumos între două puncte este dansul”, spunea Gigi Căciuleanu, iar pentru mine drumul până la Cluj este întotdeauna foarte frumos pentru că la capătul lui mă aşteaptă un film despre dans. Aş vrea să putem continua acest parteneriat cu TIFF încă cel puţin 12 ani de acum înainte. Şi sperăm că publicul va înţelege şi va susţine dreptul companiilor de tutun de a putea sponsoriza evenimente culturale în continuare, fără a-şi face reclamă propriilor produse. Recent, un deputat clujean şi-a asumat un proiect de lege care intenţionează să interzică companiilor de tutun să susţină viaţa culturală a comunităţii” a declarat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova şi Bulgaria.

De-a lungul timpului, JTI şi-a asociat numele cu cele mai desăvârşite expresii ale dansului. „Întâlnirile JTI”, eveniment anual devenit un reper cultural de excepţie şi aflat în 2019 la cea de-a XX-a ediţie, reprezintă o marcă naţională a calităţii pentru dansul contemporan. În cadrul TIFF, JTI continuă tradiţia Întâlnirilor şi prezintă la fiecare ediţie filme de artă, legate de lumea dansului: Mr. Gaga în regia lui Tomer Heymann, La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pantofiorii roşii, în regia lui Michael Powell şi Emeric Pressburger, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecţiei 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed şi Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák, Păsări rare, în regia lui T.M. Rives, Polina, regizat de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller sau Bobbi Jene de Elvira Lind sunt câteva dintre proiecţiile memorabile de la Cluj.

JTI este membră a Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun. Cu sediul central la Geneva, JTI are circa 45.000 de angajaţi şi operaţiuni în peste 130 de ţări. În România, JTI a a aniversat anul trecut 25 ani de când este prezentă pe piaţa locală. De peste un sfert de veac în România centenară, JTI este parte a comunităţii. Compania sponsorizează unele dintre cele mai importante evenimente culturale: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Transilvania International Film Festival, Festivalul SoNoRo,  turneele naţionale Pianul Călător, Flautul de Aur, Duelul Viorilor, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio Radi-Ro, proiectele Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. De asemenea, Întâlnirile JTI, eveniment organizat anual începând din 2000, reprezintă un reper de tradiţie pentru iubitorii dansului contemporan. Sinonime cu calitatea şi excelenţa, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% şi webcultura.ro.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.