Opinia publică este împărţită atunci când vine vorba despre jocurile pe calculator şi efectele pe care acestea le pot avea asupra sănătăţii. Opiniile pe care le avem trebuie să se bazeze însă pe studii realizate de specialişti în domeniu. Concluziile cercetărilor asupra efectelor jocurilor pe calculator asupra sănătăţii mintale sunt general aplicabile în orice aspect al vieţii şi anume echilibrul şi moderaţia sunt puncte cheie ale unei vieţi sănătoase. În timp ce prea mult timp petrecut în faţa ecranului şi prins în jocuri poate accentua anxietatea şi duce la apariţia unor comportamente violente, retragerea moderată în lumea virtuală a jocurilor poate contribui la stimularea gândirii, la obţinerea sentimentului de împlinire, la relaxare şi recreere, iar, în cazul jocurilor multiplayer, la socializare. Diversitatea jocurilor care există pe piaţă le face pe acestea să fie atractive nu doar pentru copii şi tineri, ci şi pentru adulţi şi oameni mai în vârstă care vor să încerce ceva nou pentru a petrece timpul liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gaming profesionist. De ce şi cum?

Curse de maşini, sporturi de iarnă, fotbal, tenis, baschet, supravieţuire, strategie, lupte, indiferent de ce te simţi atras, jocurile îţi oferă posibilitatea să îţi transpui pasiunea într-o lume virtuală şi să te bucuri de aceasta. Dacă această activitate prezintă interes pentru tine sau, de ce nu, pentru copilul tău, iar acesta ţi-a povestit despre gameri români sau din străinătate care  reuşesc să câştige sume mari din bani doar prin a se juca pe calculator, ai putea, în loc să îl descurajezi, să îl susţii, să îi oferi cele necesare şi să îi explici atât avantajele, cât şi dezavantajele unei asemenea activităţi. Investiţiile iniţiale pot fi mici, dar şi mari, în funcţie de posibilităţi, pentru început câteva device-uri fiind obligatorii, treptat acestea putând fi înlocuite de elemente mai performante.

1.    Setup

Setup-urile celor care fac acest lucru de mult sunt impresionante, formate atât din obiecte de mobilier special concepute pentru gaming, dar şi din device-uri din cele mai diverse, dar şi scumpe. Astăzi însă poţi găsi laptop special conceput pentru gaming care se comportă la fel de bine precum un calculator şi care, drept un avantaj, poate fi folosit oriunde, nu doar acasă. Dacă eşti hotărât, poţi achiziţiona un laptop HP de la Altex.ro, producător care oferă şi device-uri pentru gaming de înaltă calitate. Pe lângă laptop, vei mai avea nevoie de o pereche de căşti cu microfon cu ajutorul cărora calitatea audio va creşte, iar comentariile tale se vor auzi clar.

2.     Prezenţa pe platforme

Pentru a avea succes trebuie să fii prezent pe cât mai multe platforme folosite de oameni pentru a viziona astfel de videoclipuri, dar şi pe cele care îţi pot oferi o promovare rapidă şi eficientă. Una dintre cele mai importante este, bineînţeles, youtube-ul unde poţi încărca videoclipuri editate după bunul plac, dar această platformă îţi oferă, de asemenea, şi posibilitatea de a face live-uri, adică de a le oferi celor care te privesc posibilitatea de a viziona în timp real ceea ce te joci.

3.     Consecvenţă

Diferenţa, în orice domeniu, dintre oamenii care reuşesc să atingă succesul şi cei care nu ajung la acel nivel este oferită de consecvenţă, de punctualitate şi seriozitate.

Aşadar, o activitate recreativă poate deveni profitabilă, atâta timp cât reuşeşti să menţii un echilibru şi să îţi prioritizezi activităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.