Mobilierul din casă nu este doar simplu decor, ci o investiţie în confortul şi funcţionalitatea locuinţei. Pentru a menţine acest mobilier în stare impecabilă şi a te asigura că îşi îndeplineşte funcţiile în mod corespunzător, este necesar să acorzi o atenţie deosebită îngrijirii sale, întrucât îngrijirea mobilierului este esenţială pentru a-i menţine aspectul şi funcţionalitatea pe termen lung.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva sfaturi generale pentru îngrijirea mobilierului:

1. Curăţarea regulată

Curăţarea mobilierului este o parte esenţială a îngrijirii acestuia şi contribuie la menţinerea aspectului şi a igienei corespunzătoare. Pentru acest lucru, foloseşte un material moale, cum ar fi o cârpă din microfibră sau o mătase specială pentru mobilier, pentru a îndepărta praful şi murdăria de pe suprafaţă. Evită, astfel, utilizarea produselor abrazive sau a cârpelor aspre, deoarece acestea pot deteriora finisajul mobilierului. E important să repeţi regulat acest pas şi să acorzi atenţie specială cerinţelor specifice ale fiecărui tip de mobilier pe care îl ai în casă.

2. Protejarea suprafeţelor

Principalul lucru de care trebuie să ţii cont pentru a proteja suprafaţa mobilierului tău de acţiunea unor factori care îi pot afecta integritatea, cum ar fi căldura, umezeala, zgârieturile, este finisajul calitativ al acestuia. În acest sens, e necesar să alegi încă de la început canturi de mobilier de bună calitate, care să se potrivească pe deplin suprafeţei mobilei din casa ta. Newedge.ro îţi pune la dispoziţie o gamă largă de modele din care să-ţi alegi varianta potrivită tipului de mobilă pe care ţi-l doreşti. Ulterior acestei etape, e necesar să previi apariţia zgârieturilor sau a petelor pe mobilier, prin folosirea unor suporturi, a unor seturi de masă sau a unor ghivece pentru plante, pentru a evita contactul direct al anumitor obiecte sau al umezelii cu mobilierul. Tot pentru a feri mobila de umiditate, e indicat să îl păstrezi departe de zonele predispuse la creşterea umidităţii sau să utilizezi un dezumidificator eficient.

3. Întreţinerea regulată a mobilierului din lemn

Mobilierul din lemn necesită o îngrijire specială. În acest caz, e indicat să aplici regulat un strat subţire de ulei sau ceară pentru mobilier, pentru a menţine aspectul şi strălucirea lemnului.

Totodată, trebuie evitat contactul cu diverse substanţe pentru a nu afecta lemnul. Dacă se întâmplă să pice diverse lucruri pe acesta, şterge rapid petele rezultate cu o cârpă umedă şi usucă suprafaţa lezată.

4. Evitarea expunerii la soare

            Soarele poate decolora şi deteriora mobilierul în timp. Pentru a împiedica acest fenomen, încearcă să amplasezi mobilierul într-un loc în care lumina soarelui să nu cadă direct pe el sau foloseşte draperii ori jaluzele, dacă spaţiul nu îţi permite să faci astfel de aşezări.

5. Protejarea mobilierului în timpul mutărilor

Atunci când faci mutări de mobilă, asigură-te că o protejezi corespunzător împotriva zgârieturilor şi a deteriorărilor. Utilizează, pentru asta, folie cu bule, cuverturi sau materiale de protecţie potrivite.

Aşadar, îngrijirea mobilierului este o practică importantă care te ajută să te asiguri că piesele tale rămân în stare perfectă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere funcţional. Cu implicare şi cu atenţia corespunzătoare, poţi prelungi semnificativ durata de viaţă a mobilierului tău şi îi poţi conferi un aspect mereu proaspăt şi spectaculos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.