Nimic nu se compară cu un loc în care te simţi calm şi comod odată intrat pe uşă. Cu siguranţă ai vizitat diferite locuinţe în care, pur şi simplu, ai avut un sentiment plăcut imediat cum ai ajuns. Poate că te-a atras designul, poate gazda a aprins o lumânare parfumate sau oamenii care te-au primit au avut un zâmbet cald. Nu este imposibil să-ţi transformi propriul cămin într-un astfel de loc primitor. În momentul în care îţi pregăteşti casa să fie gata de a primi pe cineva în orice moment, va deveni, de asemenea, locul perfect unde te vei putea relaxa după o zi de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată TOP 3 lucruri de care să ţii cont ca să-ţi transformi locuinţa în locul tău preferat!

  1. Joacă-te cu lumina

Lumina poate schimba considerabil ambientul locuinţei tale. Încearcă să adaugi cât mai multe surse de iluminat ca să poţi să le ajustezi în funcţie de starea şi nevoile tale. De exemplu, în timpul zilei este important să beneficiezi de lumină naturală în special în camerele în care stai cel mai mult, cum ar fi livingul sau spaţiul de muncă. Însă, dacă vrei să te relaxezi seara, ar trebui să poţi să alegi o lumină mai difuză şi mai caldă care să inducă relaxarea. În schimb, dacă ai nevoie spaţiu stimulant atunci când ai mai mulţi invitaţi, poţi folosi o lumină mai puternică.

  1. Foloseşte aromaterapia

Un miros plăcut poate face o diferenţă majoră în modul în care este perceput un spaţiu. Este binecunoscut faptul că diferite mirosuri pot afecta pozitiv starea de spirit. De exemplu, un miros de lavandă te va relaxa instant, scorţişoara stimulează concentrarea şi memoria, iar menta îţi dă energie. Totuşi, dacă îţi doreşti un miros pur şi simplu primitor, poţi apela la biscuiţi proaspăt copţi, vanilie sau o aromă florală. Pentru acest lucru poţi apela la uleiuri esenţiale, lumânări parfumate, odorizante de cameră sau difuzoare electrice de parfum. Pe site-ul Sensodays poţi consulta preţurile pentru difuzoarele de parfum, care sunt o variantă calitativă şi de durată pentru a menţine un miros plăcut şi primitor în casa ta. 

  1. Adaugă pernuţe şi pături

Există foarte moduri prin care poţi crea un mediu primitor, însă pernuţele şi accesoriile cu texturi moi sunt cu siguranţă cea mai uşoară şi puţin costisitoare soluţie. De aceea, ar trebui să adaugi pe canapea sau pe scaune pernuţe colorate şi pături pufoase. De asemenea, le poţi schimba în funcţie de sezon. Iarna, poţi pune pe canapea şi pe scaunele din bucătărie materiale mai groase, iar vara le poţi alege pe cele subţiri în culori mai vii.

Prin urmare, nu trebuie să apelezi la soluţii costisitoare ca să te simţi bine în casa ta. Totul constă în lucruri mici, dar semnificative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.